21. yüzyılda da ilginin hiç azalmadığı Cuban müziğin karizmatik ismi Roberto Fonseca 20 Nisan`da İstanbul`da.

21. yüzyılda da ilginin hiç azalmadığı Cuban müziğin karizmatik ismi Roberto Fonseca 20 Nisan`da İstanbul`da.

20. yüzyılda bir anda kalplerimizde bomba patlatan Buena Vista Social Club ile başlayan Cuban Music ilgisi latin coğrafyasının sınırları dışına çıkalı çok oldu. Bu ilginin küresel yüzü olan Buena Vista`nın açtığı yoldan tüm dünyayı kasıp kavuran ilgi patlaması kısa zamanda dünya çapında bir Cuban partisine dönüştü resmen ve 21. yüzyılda bu parti olanca hızıyla sürüyor. Küçücük adadan dünyaya yayılan müzisyen sayısı bilmek zor ve işin ilginç yanı bu isimlerin hepsi mi başarılı olur, hepsi mi sempatik olur...

Roberto Fonseca yeni albümü YO`nun dünya turnesi kapsamında 20 Nisan akşamı Avantgarde Collection`da...

Fonseca`daki değişim sadece müziğiyle değil, enerjisiyle de sürüyor. Gayet iyi hatırlıyoruz, bundan yıllar önce ilk CRR konserinde sahnede enerjisi ve müziğiyle tüm salonu kendinden geçirmişti. Müthiş dinamik müziği vardı. İçtendi... Karizmatikti... Türk dinleyicisiyle harika bir başlangıç yapmıştı... Aradan geçen zaman içinde kimbilir kaç kez daha geldi. İş Sanat ve Babylon konserleri hala hafızalardaki tazeliğini koruyor. Aradan geçen on yılın ardından yayınladığı albüm sayısı da hayli arttı. Sitenin arşivine giren bir önceki kaydı Arokan ile ilgili notlarımızı okuyabilirsiniz. Şimdi ise elimizde bir başka albümü var, yepyeni bir kayıt; YO.

2012 Martında yayınladığı albümüyle hemen eleştirmenlerin dikkatini çeken Fonseca önceki albümlerine göre daha cesur davrandığı bir çalışma kaydetmiş. Geleneksel akustik enstrümanlarla yeni yüzyılın `new sound`larını kimi elektronik elemanlarla destekleyen Fonseca`nın bizzat kendisi yeni albümü için "Yeni bir çağın başlangıcı" diyor. Öyle diyorsa öyledir...

Avantgarde Collection (Levent) konserinde yerler sınırlı, ilgi yoğun...

BPR İletişim organizasyonuyla gerçekleşecek konser İstanbul`un en yeni ve şık otellerinden Avantgarde Hotel İstanbul`da olacak. Gece sahnede Fonseca`ya gitarda Jorge Chicoy, basta Yandy Martinez Gonzalez, davulda Ramses Rodriguez ve perküsyonda Joel Hierrezuelo ile Sekou Kouyate`nin katılacğı gecede yeni albümden parçaları da dinleme imkanınız olacak.

İstanbul`un en şık mekanlarından birinde latin cazın günümüzdeki en popüler isminin en yeni albümünü dinlemek, bu gece orada olmak gerçek bir ayrıcalık.

Rezervasyon yapmak için hızla şu numarayı arayın: 0 212 337 0 444

Cazkolik.com / 17 Nisan 2013, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.