Müziğini mağazadan al! 20 Nisan Record Store Day günü Kontra Records`ta kutlanacak

Müziğini mağazadan al! 20 Nisan Record Store Day günü Kontra Records`ta kutlanacak

Bundan üç yıl önce posta kutusuna bir mail geldi; Record Store Day! Böyle bir gün olduğunu bilmiyorduk, güzel bir fikirmiş diye araştırmaya başlayınca o yıl bu etkinliğin ilk kez düzenlendiğini öğrendik. Hatta haber arşivde vardır, Lale Plak, Hakan Atala ile konuşup Record Store Day haberini yaptık. Dünyada her sene bu özel gün kutlanıyor ama maalesef bizim burada bu işe sahip çıkan olmadığı için biz de sadece haber yapmakla yetiniyorduk.

 

Ta ki şimdiye kadar

 

Okan Aydın`ın geçen yıl hayata geçirdiği Kontra Records plak ve müzik mağazasında sadece aradığınız albümleri bulmakla kalmayacaksınız, sevgili Okan Kontra Records`u alternatif bir kültür, müzik merkezi gibi etkin ve aktif bir yer haline getirdi. Dolayısıyla böylesi bir günü ondan daha iyi sahiplenecek kimse yok!

 

Dünyada müzik tüketimi kültürünün biçim değiştirmeye başlamasının ardından müziğin gerçek sahipleri, iyi dinleyiciler, plaklar, CD`ler, hatta kasetlerin müzikte aslında ne denli önemli kültürel taşıyıcı formatlar olduğunu bir kez daha anladı ve müzik mağazalarının dünya üzerinde sadece müzik içerikli materyalin alınıp satılan yerler değil müziğin bizatihi hayat bulduğu yerler olduğu gerçeği kafamıza dank etti.

 

 

20 Nisan Record Store Day, Kontra Records`da gün boyu etkinliklerle kutlanacak

 

 

Sevgili Okan`ın tabiriyle gün boyu tümüyle kişisel çabalarla bir çeşit alternatif sahne işlevini görecek olan Kontra Records`ta saat 14:00`de başlayacak etkinlikle gece yarısına kadar devam edecek.

 

 

Kimler var, neler mi olacak?

 

 

14:00 Utkan la Deniz
14:45 TSU! aka James Hakan Dedeoğlu
15:30 Genç Osman
16:15 Selen Gülün
16:45 Tuluğ Tırpan - Engin Recepoğulları
17:15 Melis Danişmend (albüm imzalama)
17:45 Mira
19:00 İlhan Erşahin - Alp Ersönmez - İzzet Kızıl
20:00 Alphadub - DJ Set
20:45 Berke Yavuz ( Radyo Babylon - Lounge FM ) - DJ Set
21:45 fasitdaire ( Radyo Babylon - Kontra Plak ) - DJ Set

 

Bu Cumartesi hem kendinize hem de müzik sektörüne bir iyilik yapın ve Kontra Records`a bir uğrayın. Hem sevdiğiniz isimlerin albümlerini alın hem imzalatın hem de tüm gün parti havasında bir çok müzisyenle tanışın. Emin olun gün boyu oradan ayrılmak istemeyeceksiniz.

 

Cazkolik.com / 18 Nisan 2013, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.