Uluslararası Caz Günü kutlamalarına Akbank Sanat iki günlük özel programla katılıyor

Uluslararası Caz Günü kutlamalarına Akbank Sanat iki günlük özel programla katılıyor

Bu yıl ikinci kez kutlanacak Dünya Caz Günü`nün merkezi bildiğiniz gibi İstanbul. 29 ve 30 Nisan günleri çok sayıda etkinlikle caz müziğin kültürlerarası diyalog kurma özelliğini yurtdışından gelecek dünyaca ünlü pek çok müzisyenle birlikte yaşama imkanı bulacağız. Bu özel gün kapsamında Akbank Sanat gibi caz müziğinin hayatta kalması için çok önemli kurumlar da gün boyu düzenlediği etkinliklerle katkıda bulunacak.

 

 

Akbank Sanat, 30 Nisan Dünya Caz Günü kapsamında Aydın Esen, Tuluğ Tırpan Trio ve Olgun Açar Quartet’i ağırlıyor

 

 

Etkinlik kapsamında ilk olarak 29 Nisan 2013, Pazartesi günü Chick Corea tarafından “dünyanın en iyi piyanisti” olarak gösterilen Aydın Esen, “21. Yüzyılda Modern Müzik” adını taşıyan masterclass çalışması ile piyano ve caz müziği alanındaki deneyimlerini izleyicilerle paylaşırken, kendisine yöneltilen soruları yanıtlayacak ayrıca genç yetenekleri dinleyerek önerilerde bulunacak.

 

Dünya Caz Günü’nde genç müzisyenlere de kapılarını açacak olan Akbank Sanat, 30 Nisan 2013, Salı günü 14.00 - 20.00 saatleri arasında Akbank Sanat Kafe’de Olgun Açar Quartet’i ağırlayacak. 22. Akbank Caz Festivali kapsamında gerçekleştirilen JAmZZ Genç Yetenekler Yarışması en iyi performans ödülü sahibi Olgun Açar, 2010 çıkışlı albümü “Barcelona” ile beğeni kazanan Tamer Temel, Türkiye’nin önemli genç bas gitaristlerinden Volkan Topakoğlu, önde gelen caz sanatçıları ile çalışmış, başarılı gitarist Volkan Polat ve İstanbul’da yaşayan 1980 doğumlu Fransız piyanist Jef Giansily’den oluşan Olgun Açar Quartet gün boyu izleyicilere keyifli bir müzik ziyafeti sunacak.

 

Akbank Sanat Uluslararası Caz Günü Etkinlikleri kapsamında son olarak, Balkan ve Türk şarkıları üzerine olan özgün doğaçlamalarının yanı sıra  klasik müzik eserlerine getirdiği eşsiz yorumu ile tanınan Türkiye’nin en önemli caz ve klasik müzik piyanistlerinden biri olan Tuluğ Tırpan, Volkan Hürsever ve Ediz Hafızoğlu’ndan oluşan grubu Tuluğ Tırpan Trio ile Akbank Sanat sahnesine konuk olacak.

 

Akbank Sanat 30 Dünya Caz Günü Özel Programı:

 

29 Nisan 2013, Pazartesi
14.30 Masterclass - Aydın Esen, piyano

 

30 Nisan 2013, Salı
14.00 - 20.00 Olgun Açar Quartet
20.00 Tuluğ Tırpan Trio

 

Cazkolik.com / 23 Nisan 2013, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.