Aşk ve Devrim çocuğu Nicola Conte Dünya Caz Günü kapsamında 30 Nisan akşamı Ghetto`da

Aşk ve Devrim çocuğu Nicola Conte Dünya Caz Günü kapsamında 30 Nisan akşamı Ghetto`da

"Aşk ve Devrim"in çocuğu derken romantik & nostaljik hatıralara sığınmadık, İtalyan gitaristin son albümünün adı "Aşk ve Devrim" (Love And Revolution). Albümün kapak görseli de fazlasıyla nostaljik bir tasarım. Tam çiçek çocukları yılları.


Son 10, hatta 15 yıla damgasını vuran isimlerden biri olan Nicola Conte sadece bir müzisyen olmanın ötesinde aynı zamanda DJ, yapımcı, müzik firmalarının uzman statüsündeki `compiler`ı ve iyi bir stüdyo sanatçısı. Nicola Conte`nin müziğinin tarifi zor ve lezzetli bir retro tadı var. Başta bossa nova ritmleri olmak üzere son 40 yılın müzikleriyle bu kadar oynayıp ama yine de kendine has bir tad bulup çıkaran bir adam doğrusu başarılı biridir vesselam...


Daha önceki albümlerinde -örneğin 2008 tarihli Rituals- kimi compilation`larında yaptığını -örneğin Spiritual Swingers- müziğinde yapan bir müzisyen profili çizdi. Özellikle Spiritual Swingers derlemesi bu konuda resmen kült bir çalışmadır. Universal müzik firmasının devasa arşivinde giriştiği bir kaynak arama, derin kazı çalışması sonrasında ortaya muhteşem bir derleme çıktı. Abbey Lincoln, James Clay, Ahmad Jamal, Dorothy Ashby, Lorez Alexandria gibi tam 18 farklı ses ve müzisyenin parçaları bugün hala en sevilen derleme albümlerden biri olarak satılmaktadır. Bu albümdeki isimlerin çoğunun `deeply soulful groove` müzikleri Afrika kökenli duygunun soul ifadesi pazarda karşılığını müthiş bir sonuçla buldu. Bu albümdeki müziklerden sonuç çıkaran sadece müzikseverler değil kendi müzikleri için de bir kaynak keşfetmiş olan Conte aynı soul duyguyu farklı misyonların müzikleriyle -elbette başta bossa nova olmak üzere- kendi albümlerine de taşıdı.


Son albümü Love And Revolution`da da müziklerini farklı seslere söyleterek derleme albümlerinde yaptıklarını farklı bir şekilde yeniden yaptı. Tümü soul seslerden oluşan muhteşem bir ekibi buluşturmayı başardı; Jose James, Gregory Porter, Melanie Charles, az tanınan harika bir ses, Macar şarkıcı Veronika Harscha gibi seslerle Türk cazseverin kesinlikle favorisi olacak müzikler bulup çıkardı.


Nicola Conte`ye Ghetto`da Türk cazının önemli isimleri eşlik edecek


Buraya kadar anlattıklarımız Nicola Conte`nin kişisel yansımasıydı ama bir başka önemli konu da Conte`nin 30 Nisan akşamı Ghetto`da aynı sahneyi paylaşacağı ya da bir başka deyişle Conte`ye eşlik edecek olan usta müzisyenler. Trombonda Aycan Teztel, trompette Şenova Ülker ve alto saksofonda Anıl Şallıel ile birlikte vokalde Ferhat Öz`de Conte ile birlikte çalacak, söyleyecek isimler. Çok sıkı bir nefesli kadrosunun Conte`nin müziğine katacağı hayli yoğun duygular olacaktır.


Ve işte bu müziklerle 30 Nisan gecesi Ghetto sahnesinde. Ve biz de yukarda gördüğünüz gibi bu konser için size 2 adet (çift kişilik) davetiye hediye ediyoruz. Kazanan dostlarımız şimdiden keyfini çıkarmaya hazırlansın ama kazanmayı beklemeyin ve konser için vakit geçmeden rezervasyonunuzu yapın. Emin olun güzel bir müzik gecesi geçireceksiniz.


Cazkolik.com / 25 Nisan 2013, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.