Dünya Caz Günü kapsamında Babylon sahnesi Floex ve Big Beats Big Times konserlerine hazırlanıyor

Dünya Caz Günü kapsamında Babylon sahnesi Floex ve Big Beats Big Times konserlerine hazırlanıyor

30 Nisan Salı (yani yarın) İstanbul tarihi günlerinden birini yaşayacak. Cazseverler olarak mutlaka bu etkinliklerin bir yerinde, bir konserde, bir panelde, bir söyleşide, bir imza töreninde bulunarak coşkuya ve güne ortak olun, tanık olun, yaşayın istiyoruz. Gündüz bir çok yerde düzenlenecek etkinliklerde dünyaca ünlü isimlerle yüzyüze gelebilir, sorular sorabilir, albüm imzalatabilirsiniz ama akşam ise sayısız mekanda konser var. İstanbul cazla çınlayacak adeta. Cazkolik olarak geçtiğimiz günlerde Ghetto konseri için davetiye dağıttık şimdi sıra Babylon sahnesindeki 2 konserde.


Yarın akşam Babylon arka arkaya Floex ve Big Beats, Big Times`ı ağırlayacak


Floex, ya da kendi ismiyle Tomás Dvorák ve Big Beats Big Times Vol.2, 30 Nisan Salı akşamı Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Dünya Caz Günü’nde Babylon sahnesinde olacak.

Floex kimdir?


Besteci ve aynı zamanda klarnet üstadı olan Çek müzisyen Tomá? Dvo?ák, bestelerini kendi altyapılarıyla birleştirebilen çok yönlü bir müzisyen. Floex projesiyle yayımladığı son albümü Zorya’da, Downtempo’yu caz esintileriyle birleştirerek özgün ve deneysel bir albüm yarattı. Machinarium ve Samorost oyunlarına yaptığı müziklerle adını geniş bir kitleye duyurmuş olan Tomá? Dvo?ák’ın Machinarium’a yaptığı soundtrack PC Gamer Magazine tarafından yılın en iyi soundtrack albümü seçildi. Bonobo, Hidden Orchestra, Boards of Canada, The Cinematic Orchestra ve Portico Quartet sevenlerin hayran kalacağı Floex, 30 Nisan akşamı Babylon’da!

Ya Big Beats, Big Times?


Her şey sıcak ve akşamdan kalma bir temmuz gününde, Berke Can Özcan ve Kenny Wollesen’in “So Quiet” isimli bir parça yapmasıyla başladı. Sonra Erland Dahlen, bavul dolusu müzikal oyuncağı ve testeresiyle Berke’nin çatı katına çıkageldi, iki davulcu başka bir şarkının konusu oldular. Bu sefer mevsimlerden kış, tüm orman ise karla örtülüydü. Berke Can Özcan`ın liderliğindeki Big Beats Big Times, sonraları, Steve Nistor, Jack Irons, Blair Sinta, Craig Santiago ve Arto Tunçboyacıyan`ın katılımıyla genişledi ve 2013`ün sonlarında bir plağa dönüşecek. Plak henüz yayınlanmadan önce Berke Can Özcan ve albümde de yeralan Norveç`li trompetçi Gunnar Halle, 30 Nisan Dünya Caz Günü şerefine özel bir doğaçlama performans sergilemek için Babylon sahnesinde buluşuyorlar.


Cazkolik.com / 29 Nisan 2013, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.