Radyo Cazkolik`te Bodrum Kat`ı hazırlayan Can Tutuğ ve tarihçi Hayri Gökşin`den `Caz Konuşmaları`

Radyo Cazkolik`te Bodrum Kat`ı hazırlayan Can Tutuğ ve tarihçi Hayri Gökşin`den `Caz Konuşmaları`

Radyo Cazkolik`te hazırlayıp sunduğu radyo programı Bodrum Kat ile free jazz, özgür caz doğaçlamaları konusunda dünyaca ünlü isimleri her hafta anlatan ve müziklerini dinleten arkadaşımız Can Tutuğ ve tarihçi Hayri Gökşin Özkoray en sevdikleri müzik geleneğinin tarihini bir ay sürecek konferans serisinde ele alacak. Cazın çeşitli tarihsel, sosyolojik ve sanatsal katmanlarının işleneceği sunumlarda pedagojik bir kaygı güdüleceği gibi, bu üstün sanat formunun yarattığı tutku örneksel dinletilerle de seyirciye aktarılacak. The Empire Project`in ev sahipliğindeki sunumlarda ayrıca bu müzik pratik ve geleneğinin karşılıklı ilham ve etkileşim kaynakları, sürrealizm ve dadaizm gibi akımların müzikteki izdüşümleri, 20.yy. ressamlarının caza dair algı ve beğenileri gibi plastik sanatlarla olan ilişkisi de irdelenecek.

Cazkolik okurlarının, cazseverlerin ülkemizde caz müziğine dair az sayıda yapılan bu tür entelektüel etkinlikleri merak ve ilgiyle takip edeceklerine inanıyoruz.

Katılımın ücretsiz olacağı etkinliklerin formatı 4 hafta boyunca peş peşe yapılacak 45`er dakika ila birer saatlik iki sunum şeklinde olacak

1. hafta
- Caz nasıl ortaya çıktı?
- Cazın ortaya çıkışında dönem ve faktörler.

2. hafta
- Caz tarihinin temel dönemleri
- Caz tarihindeki temel akımlar

3. hafta
- Amerika`da Özgür Caz
- Diğer kıtalarda Özgür Caz

4. hafta
- Günümüzde neler olup bitiyor?

İlk etkinlik 1 Haziran Cumartesi günü saat 14:00 - 16:00 arasında The Empire Project`in Sıraselviler Cad. No:10, Kat:1 D:4, 34437 Taksim, Istanbul adresinde gerçekleşecek.

Seminerlere ait Facebook sayfasını ziyaret etmek için bu satıra tıklayın.

Cazkolik.com / 22 Mayıs 2013, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.