Amerikalı ustalarla gençleri buluşturan VJU İzmir International Jazz Camp bu yaz ikinci kez düzenleniyor.

Amerikalı ustalarla gençleri buluşturan VJU İzmir International Jazz Camp bu yaz ikinci kez düzenleniyor.

İzmir son yılların en önemli caz kamplarından birini daha ikinci kez gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Çocukluk yıllarının ardından ailesiyle Amerika`ya yerleşen ve tüm eğitimini orada alan caz davulcusu Emre Kartarı Amerika`daki eğitim ve müzisyenlik sürecinin ardından memleketine dönerek kendini yeni öğrenciler, caza yeni müzisyenler kazandırmaya adadı. Geldiği ilk iki yıl Ankara Hacettepe Caz Bölümü`nün kurulmasına yardımcı olan Kartarı geçen yıl ve bu yıl da İzmir Yaşar Üniversitesi`nin yeni kurulan caz bölümünün başına geçti.

İşin buraya kadar ki kısmı bundan sonra ve bu haberin konusu olan VCU International Jazz Camp 2013 çalışmasının kökenini anlamak bakımından önemli. İzmir de gerçekleşen ilk caz kampının ardından geçen yıl ve bu sene genç müzisyenleri ustalarla buluşturan kamplar yeni müzisyenler kazanma iradesinin yanısıra İzmir`in adının cazla daha yoğun anılması için de harikulade bir çalışma. İzmir insanının müziğe ve sanata ne kadar yatkın olduğunu biliyoruz, bu potansiyelin açığa çıkması bakımından böylesi kampların büyük faydaları şüphesiz.

İzmir International Jazz Camp 2013 bu yıl ikinci kez ve Temmuz ayında gerçekleşecek.

İsminin başındaki VCU`nun Virgina Commonwealth University ile kurdukları işbirliği sonuç aldıkları destekten gelen İzmir International Jazz CampJames Madison University, Graz Conservatory ve Yaşar Üniversitesi`nin destekleriyle yürüyen bir çalışma. Ayrıca yerel olarak Tolgonay Sanat Evi ve Soyer Kültür ve Sanat Merkezi`de kampa destek veriyor.

Emre Kartarı`nın başında olduğu kampların en önemli özelliği Amerika`dan gelen usta caz müzisyenlerinin genç müzisyenlerle kurduğu ilişki ve verdikleri dersler.

Bu yıl kampa hangi hocalar katılıyor?

Geçen yılların kamplarında da hatırladığımız Adam Larrabe (gitar) ve Skip Gailes (saksofon & piyano), Howard Curtis (davul), Emre Kartarı (davul) gibi isimlerin yanında Katja Cruz (vokal), John Winn (vokal, saksofon), Robert Hallahan (piyano), Randall Pharr (bas), Sherie Maricle (davul) gibi değerli caz müzisyenleri de bu yaz kampta olacak.

Kamp programı nasıl?

Başvuruların en geç 2 Hazirana kadar kabul edileceği kampın öğrenci üst limiti 40 kişi olarak belirlendi. Kampın ilk bölümü 10 ve 15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek, ikinci bölümü ise 15 - 20 Temmuz arasında tamamlanacak. Kampın geçekleşeceği yer ise dünyanın en güzel bölgesi, tam bir Ege cenneti olan Cunda adası. Dünyaca ünlü ustalar ve caz müziğiyle Cunda`da on gün boyunca birlikte olmak harika bir duygu yaşatacak eminiz.

Kampa katılım nasıl ve katılım giderleri ne?

Bu sorunun cevabını öğrenmek ve kampa dahil olmak için başvurularınızı bu linkten gerçekleştirebilirsiniz: http://vcujazzcamp.com/registration/

* * *

Böylesi kampların genç müzisyen adaylarına ve genç müzisyenlere ustalarla birlikte olmanın, onların tecrübeleriyle tanışmanın, cazın ruhunu ve tavrını öğrenmek bakımınan çok faydalı kamplar. Umarız gelecek yıllarda çok daha yoğun, daha kalabalık öğrenci ve hoca katılımlı kamplarla ülkemiz caz sahnesi bir çok yeni isim kazanır.

Cazkolik.com / 23 Mayıs 2013, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Mehmet Kaynak
    23 Nisan 2013 Perşembe 04:09

    Geçen sene bende bu camp a dahil oldum. Yıllarca müzikle uğraşmama rağmen daha önce Shakespeare "in şairsel diliyle hiç armoninin hikayesini dinlememiştim. Çok şey öğrenip çok sağlam dostuklar edineceksiniz. Şimdi den enstrümanınızı hazırlayım :) mutlu günler. :)

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.