Türk cazına önemli bir albüm armağan eden Ozan Musluoğlu konserinde Ivo Neame`yi ağırlayacak

Türk cazına önemli bir albüm armağan eden Ozan Musluoğlu konserinde Ivo Neame`yi ağırlayacak

Son albümüyle Türk cazına önemli bir kayıt armağan eden Ozan Musluoğlu`nu hız kesmeden İngiliz saksafon sanatçısı Ivo Neame ile European Jazz Club konserlerinde aynı sahnede izleyeceğiz.

 

Buraya kadar haberin bilgisi bakımından her şey tamam ama esas sözler bundan sonra başlıyor. İlk önce, sevgili Musluoğlu`nun My Best Friends Are Pianists albümüne mutlaka değinmek lazım. Türk caz sahnesinde ilk kez 12 farklı caz piyanistini bir araya getirmesi başlı başına, daha albümdeki müziğin içine girmeden bile büyük bir başarı. Benzerine farklı kategorilerde denk geldiğimiz bu çalışma başlı başına bir hayalin vücut bulmuş hali. Biz inanıyoruz ki bu harika albüm çıktığından bu yana gördüğü ilginin çok daha fazlasını hak ediyor. Bu yüzden özellikle biz, yani Cazkolik olarak festival günlerinin sıcaklığı geçince sevgili Ozan`la yapacağımız özel bir söyleşiyle bu albümün tüm sırlarını size aktarmak istiyoruz.

 

 

Ve buradan gelelim yarın akşamın (11 Temmuz, Perşembe) konserine

 

 

Sevgili Ozan ile dün akşam Bob James David Sanborn konser girişinde birlikteydik. Konsere kalan süre içinde konuştuğumuz tek konu kendi konseri ve albümü oldu. Ozan`ın Salon`daki konuğu İngiliz Ivo Neame çok genç bir sanatçı ama Avrupa ve İngiliz caz sahnesini son dönem domine eden isimlerin başında geliyor. Müthiş bir yetenek! Özellikle yayınladığı albümü Yantra Avrupa sahnesinde gerçekten iyi ses getirdi. Ve Ozan ile önceden birbirlerini tanıyorlar. Neame daha önce de İstanbul`a gelmiş bir sanatçı ve daha pek çok kez de burada izleyeceğiz. Hatta bir sonraki akşam (yani 12 Temmuz) Caz İçin Tuhaf Bir Yer konserinde sahne alacak Kairos 4tet`in de üyesi. Yani, iki akşam boyunca festival izleyicisinin karşısında olacak. Ozan`dan sonraki konseri izleyenler Ivo Neame`ye bir de bu gözle baksınlar.

 

 

European Jazz Club konserleri cazın çelik çekirdek konserleri

 

 

Yukardaki başlığı bu sene bir çeşit slogan gibi kullandık ama gerçek böyle... Geçen senelerden devreden tecrübe biz cazseverlere her sene daha iyi `Club` konserleri izletiyor. Bu yıl da aynı şekilde ilerliyor ve cazın en rafine cümleleri Salon`da yankılanıyor. Bu açıdan Ozan Musluoğlu`nun son albümünden parçaların da seslendirileceği bu konser Club serisinin en dikkat çeken konserlerinden biri olduğu kesin. Hem konuk sanatçısı, hem dinleyeceğimiz parçalar ve hem de müzisyenler bizi heyecan verici bir konser izlemeye hazırlıyor.

 

Cazkolik.com / 10 Temmuz 2013, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.