Şenay Lambaoğlu "İçimde Aşk Var"la cazseverin gönlünü çalmıştı, bu kez Fransız konuğuyla etkilemeye hazırlanıyor.

Şenay Lambaoğlu "İçimde Aşk Var"la cazseverin gönlünü çalmıştı, bu kez Fransız konuğuyla etkilemeye hazırlanıyor.

Bu yıl İstanbul Caz Festivali European Jazz Club konserlerinin en renkli performanslarından birini bu akşam Şenay Lambaoğlu feat. Mederic Collignon ile izleyebiliriz. Bu sadece bir öngürü değil, bu akşam birlikte sahne alacak müzisyenlerin kendi renkleriyle de ilgili bir çıkarım aslına bakarsanız. Günümüzde kadın caz vokalin yayınladığı `İçimde Aşk Var` albümüyle en çok domine eden isimlerin arasında gelen Şenay Lamboğlu albümüyle güçlü bir çalışmanın altına imza attı. Başta Şenova Ülker olmak üzere gerçekten güçlü bir müzisyen kadrosuyla birlikte seslendirdiği albümü halen en çok dinlenen çalışmalar arasında.

 

Şenay ile bu akşamki konseri öncesinde gerek diğer festival konserleri öncesi-sonrasında gerek kendi konseri için telefonda bir kaç kez konuşma fırsatımız oldu. Konseri için gerçekten heyecanlı... Mederic Collignon ile provalarını yaptılar, birbirlerine ısındılar. Daha önce tanışmadıklarını bildiğimiz için ilk tanışma faslı nasıldı diye sorduğumuzda çok renkli ve canlı biri olduğundan sözetti. Bu enerjisini sahneye de taşırsa değemeyin keyfimize.

 

Trompeti ve flugelhorn benzeri nefeslisi ile bu akşam Şenay Lamboğlu`nun hem şarkılarına eşlik edecek hem de sesiyle arada kendini gösterecek olan Mederic Collignon aslında ülkesi dışında çok daha fazla tanınması gereken bir isim, zira ülkesinde hayli ünlü ve tecrübeli bir müzisyen. 43 yaşındaki sanatçı klasik bir caz müzisyeni değil. Müziğinde çok daha fazla renklilik var. Hatta, belki de caz rock ağırlıklı, etnik renklere de kaçan ele avuca sığmaz bir müzik. Sadece bu kadar da değil...Fransız ve Avrupa cazının en güçle isimlerinden biri olan klarnetçi Louis Sclavis`in 2003 yılı albümü Napoli`s Wall`da dinleyenleri hayran bıraktıran performansları var. Yanısıra ödülleri de olan bir sanatçı Mederic Colignon`un bir başka yanı ise King Crimson ve Miles Davis`in çalışmalarını farklı ve elektrikli bir perspektifle ele aldığı müzikler oldu. bu çalışmalarıyla Fransa caz basınından övgü dolu sözler alan sanatçı eleştirmenler tarafından bu iki önemli ismin müziklerine Collignon`un getirdiği taze bakış açısının alkışlanması gerektiğiyle ilgili hem fikirler.

 

Buraya kadar Collignon`un kimliğiyle ilgili bilgiler güzel ama esas onun bu akşam Şenay Lambaoğlu`nun müzikleriyle birlikte izleyeceğiz ve işin doğrusu bizim esas merak ettiğimiz şey ise Şenay`ın içinde yoğun aşk olan şarkılarına Collignon`un kendi tutkusundan neler katacağı.

 

Bu akşam festivalin en renkli sahnelerinden biri olacağını umduğumuz bu konseri kesinlikle kaçırmamanız tavsiye.

 

Cazkolik.com / 12 Temmuz 2013, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.