Ramazanda Caz bu yıl altı farklı sanatçının altı farklı konseriyle zevkten dört köşe konserler vaad ediyor.

Ramazanda Caz bu yıl altı farklı sanatçının altı farklı konseriyle zevkten dört köşe konserler vaad ediyor.

Hakan Erdoğan Productions Türkiye`nin en değişik caz organizasyonlarına imza atan bir organizatör. Cazkolik olarak bunu her fırsatta belirtmeye çalışıyoruz zira konser organizasyon alışkanlığına öncü yenilikler getirmeye çalışan Hakan Erdoğan genellikle konserleri konser öncesi saatlerini öncesiyle birlikte planlayan biri. Ramazanda Caz deyince İstanbul gibi büyük bir metropolde yaşayan insanların konsere yetişme telaşını da düşünürek örneğin iftar yemeğini konser öncesine dahil ederek büyük bir kolaylık sağlıyor. Nitekim, bu yıl da Sabancı Müzesi`nde geçen seneler gibi böyle bir ek hizmet vereceğini sanıyoruz, sanıyoruz dedik zira bu haberi hazırlarken henüz kendisiyle konuşmamıştık ama konserlerin mekanı olarak belirlenen Sakıp Sabancı Müzesi konser biletiyle gezilmesi için konser akşamları daha geç saate kadar açık kalacak, bu durumda mutlaka öncesinde böyle bir hizmet vereceğini sanıyoruz.

Ramazanda Caz Kerem Görsev Trio konseriyle başlayacak.

Bu yıl dördüncü yaşını kutlayan Ramazanda Caz özellikle ilk iki yıl gerçekten festival çapında bir organizasyon olarak sadece Türkiye de değil, dünya basınında da büyük ilgi görmüştü. Ahmad Jamal ve bir çok konser caz efsanesini Topkapı Sarayı bahçesinden hala zevkle hatırlıyoruz. Neticede bu kadar büyük isimleri her yıl İstanbula getirmek elbette büyük bütçeler isteyen bir organizasyon. Sponsor sorunları nedeniyle geçen yıl ve bu sene Ramazanda Caz konserleri sayıca biraz daha azalsa da niteliğinden ödün vermeden dört yıldır markalaşan ismini muhafaza etmeyi başarıyla sürdürüyor.

Ramazanda Caz konserlerinin açılışı İstanbul Caz Festivali`nin bittiği günlerin sonrasına denk gelerek cazla dolu kesintisiz bir yaz yaşamak bakımından önemli. 23 Temmuz açılış konserinde izleyeceğimiz konser ise To Bill Evans albümüyle Kerem Görsev Trio. Yeni albümüyle gerçekten diskografisinin en önemli çalışmalarından birine imza atan tecrübeli sanatçımız Sabancı Müzesi bahçesinde harika bir caz gecesi yaşatmaya hazırlanıyor.

Ramazanda Caz`ın ev sahibi sanatçılarından İlhan Erşahin bu yıl da konser verecek isimler arasında. Bu yazki Ramazanda Caz`ın en yeni ve farklı ismi Norveç caz sahnesinin usta piyanistlerinden Jon Balke. Gerçekten etkileyici bir kariyere sahip piyanisti ilk gençlik döneminde Arild Andersen`in grubundan ilk kez hatırlayacaktır cazseverler. Seksenli yıllardan itibaren kendi projelerine ağırlık veren sanatçı hem besteleriyle ön plana çıktı hem de trajik bir sonla 1982 yılında henüz otuz yaşındayken hayatını kaybeden caz şarkıcısı Radka Toneff`in piyanisti olarak çalıştı (Arkadaşımız Cenk Akyol`un Radka Toneff ile ilgili daha önce köşesinde yazdığı yazıyı mutlaka okumanızı öneririz). Doksanların başında kendi grubu JoKleBa`yı kuran Balke son yıllarda ağırlıklı olarak Magnetic North Orchestra isimli topluluğuyla anılıyor. İstanbula aynı grubuyla gelecek olan Balke, son yıllarda gerçekleştirdiği Batagraf isimli çalışmasını dinletecek. Çalışmasını "Batafraf is a percussion think thank" olarak tanımlayan sanatçı bu çeşit müziğini meydana getirirken Batı Afrika`nın Wolof müziğinden ilham almış. 29 Temmuz gecesi gerçekleşecek konser bakalım nasıl bir çalışma olacak.

Ramazanda Caz`ın geçen sene sevilen konserlerinden biri olmuştu Omar Hakim`in Trio Of Oz projesi. Hakim`i bu sene de aynı üçlüsüyle izlemek mümkün olacak ve yine büyük ilgi görecektir şüphesiz.

Sabah erken saatte haberin ilk şeklini okuyan okurlarımız muhtemelen Omar Hakim ve Kudsi Ergüner`in ortak bir çalışma yapacağını okumuş olmalılar, maalesef bu yanlış bir bilgi olmuş, düzeltiyoruz, doğrusu iki ayrı konser olacağı. Zaten aşağıdaki takvimde görmek mümkün. Kudsi Ergüner`in çalışması Pierre Rigopoulos ile birlikte olacak.

Ramazanda Caz konserleri bu yıl Önder Focan`ın Swing A La Turc projesiyle sona eriyor.

Aslında Ramazanda Caz kavramına baktığınızda muhtemelen konseptin ruhuna en uygun konserlerden biri olacak Önder Focan`ın Swing A La Turc`u. Erol Sayan`ın, Sadettin Kaynak`ın, Birol Yayla`nın, Önder Focan`ın albümde severek dinlediğimiz bestelerini bir de konserde dinlemek çok hoş olacak.

Ramazanda Caz konser programı şöyle;

23 Temmuz: Kerem Görsev Trio
24 Temmuz: İlhan Erşahin`s Istanbul Sessions
25 Temmuz: Omar Hakim The Trio Of Oz
29 Temmuz: Jon Balke "Batagraf"
30 Temmuz: Kudsi Ergüner - Pierre Rigopoulos
01 Ağustos: Önder Focan Swing A La Turc

• Konserlerin tamamı Sakıp Sabancı Müzesi bahçesinde saat 21:00`de başlayacaktır.

Ramazanda Caz ile Temmuz sonu cazın kesintisiz sürdüğü konserlere sahne olacak.

Cazkolik.com / 16 Temmuz 2013, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.