Türkiye`nin ilk bakır nefesli topluluğu Golden Horn Brass dünyaca ünlü "Italian Brass Week" haftasına davet edildi.

Türkiye`nin ilk bakır nefesli topluluğu Golden Horn Brass dünyaca ünlü "Italian Brass Week" haftasına davet edildi.

Ülkemizin ilk bakır nefesli topluluğu Golden Horn Brass, İtalya`nın dünyaca ünlü "Italian Brass Week" haftasında konser vermesi için seçilen gruplar arasında yerini aldı.

Her yıl İtalya`nın Casena bölgesinde düzenlenen ve bu yıl 14. kez gerçekleşecek uluslararas "Italian Brass Week" haftasında Türkiye ilk kez bir müzik grubuyla temsil edilecek. Her bakımdan önemli bu katılım ve konser için Golden Horn Brass topluluğunu tebrik ediyoruz ve orada güzel bir konserle gururlanmalarını diliyoruz. Katıldıkları festival ve verecekleri konser hakkında arkadaşımız Leyla Diana ile konuşan grubun kurucu üyesi ve korno sanatçısı Begüm Azimzade İtalya`dan gelen bu teklifin kendilerini çok mutlu ettiği ve hem kendileri hem de ülkemizin nefesli camiası için heyecan verici bu süreçte herkesin desteği ve dileklerini yanlarınıda olmasını istediklerini belirtti.

* * *

Konser hakkında da açıklamalar yapan Azimzade geçen sene festivalde yer almak için yaptıkları başvurunun ardında festival yönetimince takibe alındıklarını ve ilk festivalde hemen davet aldıklarını belirterek Avrupa ve dünya müzik sahnesinde dah çok tanınmak ve festivallerde yer almak için bu tarz festivallerde her yıl yer almayı önemsediklerini ve giderek çok daha yoğun konser ve turne programına sahip olacaklarına inandıklarını belirtti.

Kendileri gibi gruplar için sponsor desteğinin de çok önemli olduğunun altını çizen Azimzade, topluluk olarak desteklenmeleri halinde hedefleriyle ilgili çok daha kısa sürede hızla yol almalarının mümkün olduğunu ve bunun ülkemiz müzik sahnesi için de önemli olduğunu ifade etti.

* * *

Italian Brass Week etkinliği hakkında daha ayrıntılı bilgi amak için ekteki linki ziyaret edebilirsiniz: http://italianbrass.com/it/home/

Cazkolik.com / 18 Temmuz 2013, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.