Trio Mrio grubu Venedik Caz Festivali`nde konser vermek için Venedik`e gitti.

Trio Mrio grubu Venedik Caz Festivali`nde konser vermek için Venedik`e gitti.

Türkiye ile İtalya arasında caz müziği bakımından ilginç ve güzel haberler ardı ardına geliyor. Yine burada, yani güncel haberler kısmında geçen hafta yaptığımız haberde Golden Horn Brass Band`ın İtalya`ya davet edilmesinden söz etmiştik ki hemen arkasından girdiğimiz diğer haberde ise bu kez caz piyanisti Selen Gülün davet edildiği İtalya da özel bir panele katıldı ve şimdi yeni bir haber daha yapıyoruz...

Türk caz müziği Venedik yolcusu...

Bu yıl Uluslararası Ankara Caz Festivali İtalyan Kültür Merkezi ile yaptığı işbirliği ile bir ilke imza atarak Venedik Caz Festivali ile kardeş festival oldu. Bu kapsamda Şubat ayında gerçekleşen festivalde İtalya’dan Neko Francesco Diodati grubu Ankara’da bir konser verdi. Şimdi de kardeş festival projesi çerçevesinde Türk cazının önemli temsilcilerinden Trio Mrio Venedik sahnesine çıkıyor.

Konser 24 Temmuz 2013 Çarşamba akşamı saat 21:00’da Venedik’te Teatrino di Palazzo Grassi’de gerçekleşecek.

Trio Mrio, Türk Cazını 21. yüzyıla taşıyan 3 usta müzisyen; Sarp Maden (gitar), Çağlayan Yıldız (bas), Volkan Öktem’den (davul) oluşuyor. Herbiri kendi grupları ile yaptıkları başarılı projelerin yanısıra, cazın çağdaş ifadesindeki dil birlikteliklerini bu proje ile de sürdürüyorlar.

Grup 1997 yılında İstanbul`da bir araya geldi. Çok kısa bir sürede Türkiye`deki caz ortamında etkili bir şekilde yer aldı. 1998`de yayınlanan "Trio Mrio" adını taşıyan ilk albümlerinden sonra, Çağlayan Yıldız Amsterdam`a taşındı ve grup çalışmalarına 2008`e kadar ara verdi. 2008`de yeniden bir araya gelen grup, düzenli performanslarını sürdürüyor. Birçok festivalde yer alan grup 2013 sonbaharında yayınlanacak olan "Trio Mrio II" adlı albümlerini kaydettiler.

Venedik Caz Festivali, 1988 yılından beri gerçekleştiriliyor. Sting’den Norah Jones’a, Bobby McFerrin’den Pat Metheny’e kadar uzanan geniş bir yıldız yelpazesine sahip olan festival her sene temmuz ayının ikinci yarısında İtalya’nın en güzel şehirlerinden birinde yapılıyor. Festival programına http://www.venetojazz.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Cazkolik.com / 22 Temmuz 2013, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.