Hijazz Project ilk albümün arkasına eklediği on yıllık sessizliğin ardından yeni albümü Hijazz II`yi yayınladı.

Hijazz Project ilk albümün arkasına eklediği on yıllık sessizliğin ardından yeni albümü Hijazz II`yi yayınladı.

Rahat tanımlanması bakımından ille de bir tasnif yapmak gerekirse eğer, Türkiye de caz müziği üzerine uğraşan müzislyenlerin temel eğilimi (karşılıklı olarak içiçe geçseler de) ikiye ayrılıyor; Dünya ekseninde ilerleyen ana akım caz (avantgart müziğe kadar varan tüm renkler) ve etnik duyarlılıklardan tutun da geleneksel Türk musikisi, sufi müziği, halk müziği -hatta pop soundları dahil- (madem çerçeveyi bu kadar geniş tuttuk) bu yaklaşımın içine katmak mümkün. Özellikle ikinci çerçevede yayınlanan albümleri özel bir dikkatle izlemek gerekiyor. Bu konuda gerçekten önemli çalışmalar yapılıyor, yayınlanıyor. Daha dün Önder Focan Group Swing A La Turc albümündeki müzikleriyle Ramazanda Caz kapsamında güzel bir konser verdi. Şu anda Radyo Cazkolik`te Evrim Demirel ilk albümü `Ada`Leyla Diana`ya anlattığı program halen yayında. Başka pek çok çalışma derken Sony Müzik posta kutularına güzel bir albüm daha bıraktı.

* * *

Hijazz Project 2003 yılında yayınladığı Hijazz isimli albümünün ardından normalden çok daha uzun süren bir sessizliğe gömüldü. On yıl önce yayınlanan albüm o günlerde gerçekten önemli bir renk yaratmıştı. Hatta hem okurlarımızdan hem çevremizden bir çok okur yeni albümün akıbetini bize zaman içinde bir çok kere sordu. Yeni albümle soruların cevapları da gelmiş oldu.

* * *

İlk albümünde olduğu gibi yine geleneksel makamların cazla buluştuğu Hijazz II basın bülteninde dediği gibi geçmişten geleceğe ve oradan caza uzanan bir tünel gibi. Albümde caz sahnemizin önemli isimlerini görüyoruz. Alper Berksü, Altan Sürmeli, Birol Yayla, Ercüment Ateş, Erkan Kenç, Eylem Pelit, Şenova Ülker, Şenol Filiz, Volkan Öktem gibi pek çok farklı projenin içinde gördüğümüz, dinlediğimiz bu değerli isimler bu kez Hijazz II albümü çin bir araya gelmiş. Albümün klavyeler, org gibi enstrümanları yanında prodüktürlüğünü de üstelenen Alper Berksü`nün liderdiğinde yürüyen çalışmada Berksü`nün yanında Artun Sürmeli, Eylem Pelit, Birol Yayla gibi isimlerin de besteleri seslendirilmiş.

Geçtiğimiz haftadan itibaren market raflarında yerini albüm aynı zamanda Cazkolik Jazz Shop`ta da satışa sunuldu. Dileyen okurlarımızın tek tıkla bu albümü satın almaları mümkün. Ayrıca, albümün prodüktörü Alper Berksü çok yakında Leyla Diana`nın programına konuk olarak hem albümü anlatacak, hem müziklerini bize dinletecek.

Cazkolik.com / 02 Ağustos 2013, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.