Salon Ekimde yeni sezonu gümbür gümbür konserlerle karşılamaya hazırlanıyor...

Salon Ekimde yeni sezonu gümbür gümbür konserlerle karşılamaya hazırlanıyor...

Her sene böyle olur... Ağustos bitip de yeni sezonun yaklaşmasıyla önce heyecan basar. Sonra heyecan yerini beklemeye bırakır. Derken ilk açıklanan Akbank Caz Festivali olur. Ardından sezon boyu konserler verecek merkezler gövde gösterisi yapmaya başlarlar. (Unutmadan, bu sene bu merkezlere -içinde caz konserleri sınırlı az olsa da- Zorlu`nun Zincirlikuyu`daki alışveriş merkezinde açtığı ve dünya standartlarının da ötesinde teknik imkanlara sahip çift salonu da hatırlatalım).

Bu işin giriş kısmı. Şimdi gelelim sadede...

Salon 2013-2014 sezonunun en çok gümbürtü koparacak konser mekanlarından biri olacağa benziyor. Ekim konserleri arasında deneysel rock`tan funk-popa, cazdan elektronik müziğe, müziğin önemli temsilcilerini dinleyicilerle buluşturmaya yeni sezonda da devam ediyor. Salon yeni sezonu 4 Ekim Cuma akşamı Moddi konseriyle açıyor.

Öncelikle gelin şöyle genel olarak bir bakalım:

Salon, 4 Ekim Cuma akşamı, 2010 yılında kaydettiği ilk albümü Floriography ile Norveç Grammy ödüllerine iki katogoride aday gösterilen folk-popun Norveçli ismi Moddi konseriyle kapılarınıo açıyor. ?5 Ekim Cumartesi akşamı bir konser daha verecek Moddi, 21.30’da sahnede olacak.

* * *

Filmekimi’yle bir işbirliğine de imza atan Salon, Jim Jarmusch’un, İstanbullu izleyicilerle ilk kez Filmekimi’nde buluşacak son yapıtı Sadece Aşıklar Hayatta Kalır filminde küçük bir rolle kamera karşısına geçen, Ortadoğunun Arapça müzik yapan ilk indie-elektronik grubu Soapkills ikilisiyle tanınan Yasmine Hamdan’ı 6 Ekim Pazar akşamı 20.00’da sahnesinde ağırlayacak.

* * *

2003 yılında, Oslo’da kurulan ve Norveç’in en iyi genç caz müzisyenleri arasında gösterilen piyano caz üçlüsü In The Country sevilen parçalarını 8 Ekim Salı akşamı 21.00’da Salon takipçileriyle buluşturacak.

* * *

Birçok ülkede gerçekleştirdiği konserlerden sonra büyük popülerlik kazanan ve dünya müziğinin en önemli yıldızlarından biri olarak anılan Kudüslü ladino şarkıcısı Mor Karbasi, 10 Ekim Perşembe ve 11 Ekim Cuma akşamları 21.00’da sevenleriyle Salon’da olacak.

* * *

Caz ve funk doğaçlamalarıyla bilinen Teksas kökenli Snarky Puppy, İstanbul’daki ilk konserini vermek üzere, 23 Ekim Çarşamba akşamı 20.30’da Garanti Caz Yeşili kapsamında Salon sahnesinde olacak.

* * *

Amerikalı caz trompetçisi Christian Scott da 24 Ekim Perşembe akşamı 21.00’da Garanti Caz Yeşili kapsamında beşlisiyle birlikte Salon takipçileriyle buluşacak.

* * *

2000 yılında yayımlanan ilk albümleri Köledoyuran ile müzik eleştirmenlerinin beğenisini toplayan deneysel rock topluluğu Replikas da, 25 Ekim Cuma akşamı 21.30’da sevenleriyle Salon’da olacak.


Tek tek Ekim ayı konserlerine göz atıyoruz...


Moddi

4 Ekim Cuma ve 5 Ekim Cumartesi
Kapı Açılış 21.30, Konser 22.00
Oturmalı 40 TL, Ayakta 30 TL, Öğrenci 25 TL

Norveçli müzisyen ve söz yazarı Pål Moddi Knutsen 2010’da Valgeir Sigurdsson prodüktörlüğünde kaydettiği ilk albümü Floriography ile Norveç Grammy Ödülleri`nde iki kategoride aday gösterildi. Avrupa’nın en önemli festivallerinde yer alan Moddi 2010’da Angus & Julia Stone ile Avrupa`yı turladı. Son albümü Set The House on Fire Mart 2013`te yayımlandı. İki albümü de Pitchfork ve Q gibi müzik dergilerinde sayısız övgüye mazhar oldu. Müziğinde folk ve chamber-pop etkilerine yer veren Moddi, henüz 25 yaşında olmasına rağmen Norveç’in en saygın sanatçılarından biri olarak gösteriliyor. Moddi İstanbullu dinleyicileriyle ilk kez 4 Ekim Cuma ve 5 Ekim Cumartesi akşamları 21.30’da Salon’da buluşacak.


Yasmine Hamdan

6 Ekim Pazar
Kapı Açılış 19.30, Konser 20.00
Ayakta 30 TL, Öğrenci 20 TL

Jim Jarmusch’un, İstanbullu izleyicilerle ilk kez Filmekimi’nde buluşacak son yapıtı Only Lovers Left Alive / Sadece Aşıklar Hayatta Kalır filminde küçük bir rolle kamera karşısına geçen ve şarkı söyleyen Beyrutlu müzisyen ve söz yazarı Yasmine Hamdan, 6 Ekim Pazar akşamı 20.00’da Salon sahnesine konuk olacak. Ünlü yönetmen Elia Suleiman’ın eşi Yasmine Hamdan, 1999 yılında Ortadoğunun Arapça müzik yapan ilk indie-elektronik grubu Soapkills ile tanındı. Paris’e yerleştikten sonra Y.A.S adını kullanarak Mirwais’le ve daha sonrada Cocorosie’yle işbirliğinde bulundu. 20. yüzyılın büyük Arap kadın şarkıcılarının duygu yoğunluğundan ve ince toplumsal eleştirilerinden esinlenen Yasmine Hamdan 2013 yılında çıkardığı ilk solo albümü Ya Nass için Marc Collin’le çalıştı. Filmekimi işbirliğiyle, Only Lovers Left Alive / Sadece Aşıklar Hayatta Kalır’ın Atlas sinemasındaki gösteriminin ardından gerçekleştirilecek konserde Yasmine Hamdan, müzikseverlere etkileyici bir performans sunacak.


In The Country

8 Ekim Salı
Kapı Açılış 21.00, Konser 21.30
Masa 40 TL, Ayakta 30 TL, Öğrenci 25 TL

Norveç Müzik Akademisi`den mezun üç öğrenci tarafından 2003`te Oslo`da kurulan In The Country, Norveç`in en iyi genç caz müzisyenleri arasında gösteriliyor. This Was the Pace of My Heartbeat adını taşıyan ilk albümleri 2005`te, Losing Stones, Collecting Bones 2006`da, Whiteout ise 2009`da piyasaya çıktı. Son stüdyo albümleri Sunset Sunrise ile Şubat 2013`te dinleyicilerle buluşan grup, bugüne dek yirmiden fazla ülkede yüzaltmışa yakın konser performansına imza attı. Norveçli piyano-caz üçlüsü In The Country, caz, rock ve klasik müziğin etkileyici bir karışımı ile 8 Ekim Salı akşamı 21.00’da Salon`da dinleyicilere eşsiz bir performans sergileyecek.


Mor Karbasi

10 Ekim Perşembe ve 11 Ekim Cuma
Kapı Açılış 21.00, Konser 21.30
Masa 45 TL, Ayakta 35 TL, Öğrenci 25 TL

İlk albümü The Beauty and the Sea 2008`de yayımlanan Kudüslü ladino şarkıcısı Mor Karbasi, 10 Ekim Perşembe ve 11 Ekim Cuma akşamı 21.00’da iki gece üst üste sevenleriyle Salon’da buluşacak. Ladino şarkılarını modern flamenkoyla buluşturan ilk albümünün ardından, 2011 yılında ikinci albümü The Daughter Of The Spring’i yayımlayan Mor Karbasi derin ve tutkulu müziği ile Salon sahnesinde olacak.


Garanti Caz Yeşili: Snarky Puppy

23 Ekim Çarşamba
Kapı Açılış 20.30, Konser 21.30
Ayakta 35 TL, Öğrenci 25 TL

2004 yılında grubun basçısı Michael League tarafından kurulan Teksas kökenli caz-funk topluluğu Snarky Puppy, 23 Ekim Çarşamba akşamı 20.30’da Garanti Caz Yeşili kapsamında İstanbullu dinleyicileriyle ilk kez Salon’da buluşacak. İlk albümü Live at Uncommon Ground’u 2005`te, ikinci albümleri The Only Constant’ı 2006’da yayımlayan grup, “En İyi Caz Performansı" kategorisinde tam üç kez arka arkaya Dallas Observer Müzik Ödülü`nü aldı. Grubun üyeleri şimdiye dek Snoop Dogg, Erykah Badu, Beyonce, Justin Timberlake, Morcheeba, Timbaland, Noisettes, Marcus Miller gibi sayısız popüler isimle çalıştı. Son albümleri groundUP geçtiğimiz yıl yayımlayan grup Salon izleyicilerine etkileyici bir performans sunacak.


Garanti Caz Yeşili: Christian Scott

24 Ekim Perşembe
Kapı Açılış 21.00, Konser 21.30
Masa 45 TL, Ayakta 35 TL, Öğrenci 25 TL

ABD`li caz trompetçisi, besteci ve prodüktör Christian Scott, İstanbullu müzikseverlerle 24 Ekim Perşembe akşamı 21.00’da Salon’da buluşacak. Kuşağının en yetenekli ve yenilikçi caz müzisyenleri arasında gösterilen Christian Scott, Garanti Caz Yeşili kapsamında, beşlisiyle sahnede olacak. Rock ve R&B`ye de meyleden ilk albümü Rewind That ile 2006 yılında Grammy`ye aday gösterilen sanatçı, Katrina kasırgası kayıplarına adadığı Anthem ile 2007 yılında da ses getirdi. Yesterday You Said Tomorrow albümüyle 1960`ların efsanelerini selamlayan sanatçı 23 şarkı içeren iki CD`lik albümü Christian aTunde Adjuah’ı geçen yıl yayımlamıştı.


Replikas

25 Ekim Cuma
Kapı Açılış 21.30, Konser 22.30
Ayakta 30 TL, Öğrenci 20 TL

Türkiye bağımsız müzik sahnesinin en önemli isimlerinden Replikas, 25 Ekim Cuma akşamı 21.30’da dinleyicileriyle Salon’da buluşacak. 2000’de yayımlanan ilk albümleri Köledoyuran’dan bu yana müzik eleştirmenlerinin ve müzikseverlerin beğenisini toplayan deneysel rock topluluğu Replikas, Mayıs 2013’te yayımlanan, yedi yeni şarkıdan oluşan ilk EP`leri EP No.1’den şarkılarla Salon sahnesinde olacak.


Cazkolik.com / 17 Eylül 2013, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.