Ankara`da bayram bitmiyor; Nordik Müzik Günleri başlıyor...

Ankara`da bayram bitmiyor; Nordik Müzik Günleri başlıyor...

Ankaralı cazseverler çifte bayram yaşayacak. İçinde bulunduğumuz bayram ve tatil günlerinden kısa bir süre sonra Altus Kültür Sanat`ın organize ettiği "Ankara Nordik Müzik Günleri" Avrupa cazının üç önemli ismiyle üç güzel konseri Cer Modern`de yaşayacak.

29 ile 31 Ekim arası üç gün - üç konser Altus Kültür Sanat tarafından Cer Modern kompleksine inşa edilecek özel çadırda gerçekleşecek. Hem Türkiye`de hem Ankara`da Kuzey Avrupa caz müziğine meraklı hatırı sayılır sayıda iyi bir dinleyici var. Başta bu özel grup olmak üzere müzik dinleyicisinin önemli kesiminin konserleri -belki de şimdiden- biletlerini bitireceğini sanıyoruz, bu yüzden elinizi çabuk tutsanız iyi olur.

Nordik Müzik Günleri`nde kimler var?

Gelecek yıllarda daha da kapsamlı hale gelerek Ankara`nın özel bir alternatifi olmasını arzu ettiğimiz Nordik Müzik Günleri`nin ilk konuğu çok yakından tanıdığımız bir usta; Lars Danielsson 29 Ekim akşamı 21:00`de sahne alacak. 30 Ekim gecesi ise bir başka büyük Avrupalı caz ustası Tord Gustavsen`i izleyeceğiz ki bu konsere İstanbul`dan da gidecek cazseverlerin olacağını biliyoruz. (Şu hızlı tren başlarsa acaba iki şehir arasında bu tarz konserlere erişim de daha kolaylaşır mı acaba?) Nordik Müzik Günleri`nin son konseri ise 31 Ekim akşamı Beady Belle`den... Geçen Şubat başı Cricklewood Broadway isimli son albümünü yayınlayan bu ilginç sanatçının eni albümünden parçaları bizzat kendisinden dinlemek çok hoş olacak eminiz.

Başta Ankaralılar olmak üzere tüm müzik ve cazseverleri bu özel konserleri kesinlikle kaçırmamaya davet ediyoruz. kaçırmayın ki gelecek senelerde de konser sayıları artarak çoğalsın ve büyük, güzel bir Avrupa festivali doğsun.

Cazkolik.com / 18 Ekim 2013, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.