Resim ve grafik sanatçısı Atilla Atala`nın `Caz İkonları` isimli kişisel sergisi 28 Kasım`da Galeri FE`de başlıyor.

Resim ve grafik sanatçısı Atilla Atala`nın `Caz İkonları` isimli kişisel sergisi 28 Kasım`da Galeri FE`de başlıyor.

Resim, grafik ve iç mimarlık üzerine atölyesinde sürdürdüğü çalışmaları yanında karikatür ve fotoğrafla ilgili çalışmalarını da yakından izlediğimiz sanatçı Atilla Atala ürettiği son çalışmalarını "Caz; Kutsanan bireyselliğin kusursuz kolektivizmi" adını verdiği bir sergide bir araya getirdi.

* * *

Caz sanatçılarını Bizans ikonlarından etkilenerek yorumladığını belirten Atala ikonlardaki tasvirler üzerinden tanrıya yöneltilen saygı caz sanatçılarının portreleri aracığıyla solo performansların getirdiği bireysellik ve ortak icralardaki birliktelik duygusu gözönüne alınarak caz müziğine yöneltiliyor.

* * *

İkona ile iletişim kurulan yoğun duygusal diyaloğun tuval üzerindeki caz sanatçısıyla da kurulması hedefleniyor. Atilla Atala ikonaların plastiğindeki yüzeysellik bu resimlerde siyah fon üzerindeki beyaz renkli düz geometrik alanlarla veriliyor. Siyah fon cazın köklerindeni hüzne ve zor yaşam şartlarına gönderme olarak tanımlanıyor.

* * *

Solo çalışların bireyselliği ile öne çıkan caz sanatçılarının kolektif icralar sırasındaki müzikal ahenk ve kusursuz uyum tuvalde yer alan enstrümanlardaki gökkuşağı renkleriyle güçlü ifadelere dönüşüyor. Müzikteki armoniyi çağrıştıran bu gökkuşağı renkleri ikonalardaki yaldızlı fonla özdeşleşiyor.

* * *

Caz İkonları temalı sergi 28 Kasım günü Cemil Topuzlu Caddesi, No: 60/2, D:4 Çiftehavuzlar, Göztepe, Kadıköy adresinde açılıyor ve sergiyi 22 Aralık tarihine kadar izlemek mümkün.

Cazkolik.com / 19 Kasım 2013, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Emine Sebilcioglu
    30 Kasım 2013 Cumartesi 10:00

    Sevgili Atilla Atala ""Caz;kutsanan bireyselliğin kusursuz kollektivizmi""diye tanımlamış.iş dünyası iyi okursa iyişeyler çıkartabilir.bireysel ve kollektif başarı..Hem ben,hem biz,hem mutlu,hem üretken...Cazda oluyorsa,iş dünyasında neden olmasın?? çalışmaları için Atilla Atalaya, ev sahipliği için Galeri Fe"ye,güzel ve zengin söyleşi için sevgili Tunçel Gülsoy"a teşekkürler..

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.