Bu yıl 10. kez düzenlenen "2014 Nardis Genç Caz Vokal Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu.

Bu yıl 10. kez düzenlenen "2014 Nardis Genç Caz Vokal Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu.

Caz dünyamızın az sayıda geleneklerinden birini on yıldır başarıyla sürdüren, bir çok yeni isimle tanışmamıza öncülük eden Nardis Jazz Club bu yıl 10. kez düzenlediği Nardis Genç Caz Vokal Yarışması`nın canlı final seçmeleri dün gece Nardis’te gerçekleşti. Dün gece klüpte yarışmayı izlemek için gelen misafirler, yeni yılın adaylarının sahneye çıkmasından önce geçen senenin yüksek oy alan vokalistlerinden Deniz Taşar (genç sanatçı şu anda Zuhal Focan`ın köşesindeki son söyleşi konuğudur, okumak için tıklayın lütfen) ve 2005 yılının, bize ilk birincilik getiren vokalisti Evrim Özşuca’dan birer şarkı dinledi.

* * *

Gecenin yarışma bölümüne geçildikten sonra piyanoda Uraz Kıvaner, basta Ozan Musluoğlu, davulda Ferit Odman’dan oluşan `house band` eşliğindeki 10 yarışmacı; (sahneye çıkış sırasına göre) Görkem Yaşar, Gizem Çanka, Su Özer, A. Cansu Tanrıkulu, Nihal Cansu Akarsu, Çağrı Yılmaz, Nilay Uygun, Tuvana Ceylan, Volkan Önol ve Sedef Çetin`den oluşan adaylar ikişer adet şarkıyı canlı performansla seslendirdi. Performansların bitiminin ardından jüri değerlendirmeleri için 45 dakika ara verildi.

...ve kazanan isimler...

Jürinin yaptığı değerlendirme sonucu kazan isimler ise aşağıda belirtildiği gibi açıklandı...

• Letonya’nın başkenti Riga`da 3-5 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenecek, “Jazz Stage” Vokal Yarışması"nın katılımcısı Ayşe Cansu Tanrıkulu oldu.

İstanbul Caz Festivali çerçevesinde daha sonra belirtilecek bir mekanda sahne alacak isim Volkan Önol oldu.

Ankara Caz Festivali çerçevesinde daha sonra belirtilecek bir mekanda sahne alacak isim Nihal Cansu Akarsu olarak belirlendi.

• Temmuz ayında Polonya Pulawy’deki Workshop katılımcısı Su Özer olarak belirlendi.

Nardis Jazz Club’te sahne alma imkanını kazan isim ise Çağrı Yılmaz oldu.

• Kasım 2014’de (tarihi henüz kesinleşmeyen) Litvanya Klaipeda’daki “Jazz Voices” adlı yarışmaya Gizem Çanka gidecektir.

• Kuşadası Sealight Otel’de (+1) Haziran ayı için de 1 haftalık tatili kazanan isim Ayşe Cansu Tanrıkulu oldu.


Letonya`daki "Jazz Stage Vokal Yarışması`nda ülkemizi temsil edecet Ayşe Cansu Tanrıkulu kimdir?

Ayşe Cansu Tanrıkulu 1991 Ankara doğumludur. Bilkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü kapsamlı burs ve TÜBİTAK Yurt İçi Lisans Bursu ile okumuş, 2013 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun olmuştur. Psikoloji okurken Meltem Ege ile özel derslere başlamış ve bölümden mezun olduktan sonra Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuarı Performans Yüksek Lisans Programı’na kabul edilmiştir. 2008 ve 2012 yılları arasında, özellikle rock ve blues stillerinde, üniversite festivallerinde ve Ankara’nın çeşitli mekanlarında solist olarak sahne almıştır. Caz alanında ilerlemeye karar verdikten sonra haftalık performanslar, radyo konserleri gibi deneyimler kazanmış ve Türk Armoni Yıldızları Orkestrası ile solist olarak konserler vermiştir. Şu anda Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Caz Anasanat Dalı öğrencileri ile sahne almakta ve Meltem Ege’nin öğrencisi olarak yüksek lisans programına devam etmektedir.


Gecenin jürisi ise şu isimlerden oluştu (Alfabetik sırayla); Barış Selimoğlu (Joy Jazz), Can Ergelmiş (Jazz Dergisi), Cem Tuncer (Müzisyen), Engin Gencer (Tonmaister), Eray Aytimur (Yazar), Genco Arı (Müzisyen), Hakan Tüfekçi (NTV Radyo), Meltem Ege (Müzisyen), Pelin Opçin (İKSV Caz Direktörü), Sedat Ergin (Hürriyet Gazetesi yazarı), Sibel Köse (Müzisyen).

Geceye katılan tüm isimleri tebrik ediyoruz...

Cazkolik.com / 04 Mart 2014, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.