Dünyaca ünlü Amerikalı caz kadınları "The Ladies" Dünya Kadınlar Günü kapsamında 14 Martta konsere geliyor.

Dünyaca ünlü Amerikalı caz kadınları "The Ladies" Dünya Kadınlar Günü kapsamında 14 Martta konsere geliyor.

Hayatın bütün alanlarında ve meslek dallarında olduğu gibi cazda da kadın müzisyenler diyelim yirmi-otuz yıl öncesine göre çok daha etkin ve öncü. Özellikle vokal cazda ilk günlerden beri kadın solistler her zaman sayıca ve görece daha önde olsa da enstrümantal solistlikte sahnelerde daha sık görünmeleri o kadar da eski değil. Caz gündemini takip eden birine sayın deseniz size vokal caz dışı enstrümantal alanda bir çırpıda sayısız kadın müzisyen sayar. Durum raporu yaklaşık böyleyken ve 8 Mart Dünya kadınlar günü her yıl daha da artan etkinlik ve paylaşımla kutlanırken gelen konser haberi cazseverleri oldukça mutlu edecek.


"The Ladies" 14 Mart akşamı Cemal Reşit Rey`de


Günümüz modern cazın önde gelen üç kadın müzisyeni; piyanist Lynne Arriale, gitar ve vokalde KJ Denhert ile saksofon ve vokalde Grace Kelly`den (hayatta olmayan ünlü aktris ile karıştırmayın) oluşan "The Ladies" isimli projeye eşlik eden basta Martin Giakonovski ve davulda Guido May 14 Mart akşamı Cemal Reşit Rey sahnesinde İstanbullu cazseverlerle buluşacak.


The Ladies’in ilham kaynağı, cazın altın dönemine damgasını vuran Nina Simone, Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Abbey Lincoln gibi efsane isimler oldu. Üç kadın caz standartlarına getirdikleri yorumlarıyla İstanbullu caz tutkunlarına muhteşem bir performans vaad ediyor. Dünyanın en önemli müzik dergilerinden DownBeat`in deyimiyle “eşsiz virtüözitesi ile kalplere dokunan amerikalı caz piyanisti” Lynne Arriale’nin ilham kaynakları arasında şüphesiz Keith Jarret ve Herbie Hancock gibi isimler bulunuyor ancak o kendine has yorumu ile uluslararası “Great American Jazz Piano” yarışmasında ödüle layık görülen bir sanatçı ve bugüne kadar 13 albüme imza attı.


Amerikalı ünlü caz şarkıcı, gitarist aynı zamanda şarkı yazarı olan KJ Denhert, güçlü sesi, kusursuz müzisyenliği ile öne çıkıyor. 2006’da “Private Angel” ile Kerrville New Folk Song Contest ve 2005’de “Little Mary” ile Montain Stage New Song Contest ödüllerine layık görülen sanatçı 4 kez Independent Music Award ödülünü kazandı. Bunlardan ikisi “Another Year Gone By” ile 2006’da “En İyi Canlı Performans” ve “Choose Your Weapon” parçası ile de 10. Independent Music Awards’ta “Best Social Action Song” ödülünü kazandı. KJ Denhert, müziğinden ödün vermeksizin seçkin performansları ile birçok farklı kitleleye ulaşmıştır.


Yorumcu, saksafon sanatçısı, besteci ve aranjör olan Grace Kelly DownBeat dergisince yükselen genç sanatçı seçilmiştir. Jamie Cullum, Esperanza Spalding, Wynton Marsalis, Dianne Reeves ve Chris Potter, Lee Konitz gibi yıldızlarla aynı sahneyi paylaşan sanatçı bugüne kadar Carnegie Hall, Kennedy Center, Detroit Jazz Festival, Montreal Jazz Festival, Toronto Jazz Festival, 50. Grammy Ödülü önemli sahnelerde performanslar gerçekleştirmiştir. Grace Kelly‘nin sekiz albümü bulunmaktadır.


Cazkolik.com / 07 Mart 2014, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.