Genç Caz Başvuruları başladı

Genç Caz Başvuruları başladı

Türkiye caz ortamının geleceğini görebilmek bakımından en önemli etkinliklerin arasında genç caz müzisyenlerinin katılımıyla gerçekleşen yarışmalar geliyor. Son yıllarda caz ve diğer müzik türlerinde kurumların, markaların başını çektiği yeni yarışmalarda gözle görünür bir artış yaşandığını söyleyebiliriz. Caz müziği bu bakımdan böylesi yarışmaların önemi daha büyük zira zaten sınırlı katılım ortamlarına sahip caz müziği için böylesi yarışma ortamları müziğin geleceğini yeni nesillerle besleyecek en bereketli çalışmalar ve bu konuda en önemli çalışmalardan birini de İKSV, İstanbul Caz Festival`i kapsamında gerçekleştiriyor.

 

 

2014 Genç Caz başvuruları başladı

 

 

Bu yıl 12. kez gerçekleşecek Genç Caz, Türkiye’de amatör veya yarı profesyonel olarak müzikle ilgilenen gençlere ve müzik öğrencilerine uluslararası bir festivalde sahne alma imkânı sağlayarak onları teşvik eden ve profesyonel müzik dünyasına hazırlayan özel bir platform. Genç Caz Seçici Kurulu tarafından yapılan başvurular arasından belirlenecek sekiz topluluk, 11 Mayıs 2014’te Nardis Jazz Club’da halka açık olarak yapılacak değerlendirme konserine davet edilecek. Burada başarılı bulunan dört topluluk, Temmuz ayında 21. İstanbul Caz Festivali kapsamında gerçekleştirilecek ücretsiz etkinlikte sahne alma hakkı kazanacak.

 

 

Genç Caz`a hangi türlerde katılınıyor?

 

 

Seçmelere; klasik / çağdaş caz türlerinde çalışmaların yanı sıra, fusion caz, rock caz, funk caz, latin caz, pop caz, acid caz, soul, RB, elektronik caz ve benzeri tarzlardaki başvurular ile katılmak mümkünd. Repertuvar, adayların kendi özgün bestelerinin yanı sıra caz standartlarının veya başka parçaların yorumlarından da oluşabilir.

 

Son yıllarda hepsi caz ve türev müziklerin önde gelen isimlerine dönüşen Boğaziçi Caz Korosu, Gevende, Ece Göksu, Başak Yavuz, Eylül Biçer, İpek Dinç ve daha nice ismin yollarının işin en başında Genç Caz ile kesiştiğini hatırlatarak bu sürecin sonuna dair hayaller kurmak bakımından önemli ipuçları vererek haberi tamamlayalım.

 

 

Başvuruları nasıl yapacaksınız?

 

 

Genç Caz’da yer almak için İKSV`den (Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Caddesi No. 5 Şişhane) alabileceğiniz başvuru formunu doldurup başvuru dosyanızı en geç 25 Nisan 2014 Cuma, saat 17.00’ye kadar İKSV`ye ulaştırmanız gerekiyor.

 

Cazkolik.com / 10 Mart 2013, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.