Vokal cazın dünyaca ünlü kadınları bir bir İstanbul`a geliyor

Vokal cazın dünyaca ünlü kadınları bir bir İstanbul`a geliyor

Yaşadığımız sosyal gündemin sarsıcı etkisinden dolayı ne kadar farkındayız bilmiyoruz ama Avrupa ve dünya cazının her biri ışıl ışıl parlayan kadın vokalistleri birbiri ardına İstanbul`a geliyor... Bu haberin yayına girdiği günün gecesi Kuzey Avrupa caz vokal sahnesinin en önemli isimlerinden Silje Nergaard heyecanla konser saatini bekliyordu. Biz bir yandan haber metnini yetiştirmeye çalıştığımız Elian Elias konseri ayrı bir bekleyiş yaratırken şimdi de yayınladığı son albümü "Gift" ile Hollandalı caz vokalisti Susanne Abbuehl Akbank Sanat`taki 26 Mart konseri için cazseverler olarak sıraya girdik.

 

 

Susanne Abbuehl son albümü "Gift"in dünya turnesi kapsamında İstanbul`a geliyor

 

 

London Jazz News`un "etkileyici sonic nüanslar için özenli, titiz, düşünceli ve başarılı bir çalışma" diye tanımladığı albümüyle Susan Abbuehl konserde Sara Teasdale, Emily Brontë ve Emily Dickinson’un şiirlerinden bestelediği eserleri seslendirecek. Abbuehl konser öncesi saat 16:00`da ise bir workshop`a katılarak soruları yanıtlayacak.

 

 

Susanne Abbuehl hakkında:

 

 

İsviçreli / Hollandalı şarkıcı ve besteci Susanne Abbuehl, İsviçre Bern’de doğdu. Yedi yaşında klavsen eğitimine başlayan sanatçı, 17 yaşında Los Angeles’e göç etti ve klasik şan dersleri almaya başladı. Avrupa’ya döndükten sonra, Hollanda The Hague Konservatuarı’nda Jeanne Lee ile çalışarak, caz ve klasik şan dalında master derecesi aldı. Amsterdam’da, Dr. Indurama Srivastava ile Kuzey Hindistan vokal müziği çalışmaları yaptı. Daha sonra ise Bombay’da usta şarkıcı Dr. Prabha Atre ile çalıştı.

 

ECM Firması için kaydettiği “April” (2001) ve “Compass” (2006) uluslararası alanda büyük övgü aldı. “April” ile Almanya’nın Grammy`leri kabul edilen EDISON Music Awards’ı kazandı. 2013 yılında ECM için yaptığı üçüncü kayıt olan “The Gift”i yayımladı. Sara Teasdale, Emily Brontë ve Emily Dickinson’un şiirlerini bestelediği albümde, sanatçıya Hollandalı piyanist Wolfert Brederode, İsviçreli flugelhorncu Matthieu Michel ve Finli davulcu Olavi Louhivuori eşlik etti.

 

Avrupa, Kuzey Amerika, Asya ve Afrika’da grubuyla birlikte pek çok festivalde sahne alan Susanne Abbuehl, İsviçre’de Luzern ve Lozan Üniversiteleri’nde profesörlük yapmakta, aynı zamanda Fransa, İtalya, İngiltere ve Hollanda’da da ders vermektedir.

 

Cazkolik.com / 18 Mart 2014, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.