İstanbul-Ankara-İzmirli dostlar, hazırlanın: Kerem Görsev Trio & Allan Harris caz standartlarıyla yola çıkıyor

İstanbul-Ankara-İzmirli dostlar, hazırlanın: Kerem Görsev Trio & Allan Harris caz standartlarıyla yola çıkıyor

Nisan yaklaşıyor, bahar coşkusu kimseyi `evkaftaki memuriyetinden` etmesin ama içimiz epey cıvıldayacak gibi görünüyor. Gerçi, bu sene kış mı oldu diye sorabilirsiniz, o da doğru… Mevsimler karıştı.

 

 

Kerem Görsev Trio ve eski dost Allan Harris Nisan ayının ilk yarısını üç büyük şehir arasında mekik dokuyarak geçirecek

 

 

Vokaliyle olduğu kadar gitarıyla da etkileyici bir müzisyen olan Allan Harris`i aslında caz gündemini yakından takip edenlere anlatmaya gerek yok. Türkiye`ye gelip konserler veren caz müzisyenleri arasında onun kadar yoğun sempati toplamış birini bulmanız zordur. Başarılı müzisyen kimliğini bir kenara bırakın, neşeli ve enerjik, samimi kişiliğiyle gerek sahneden, gerek yüzyüze gerçekten size zamanın nasıl geçtiğini unutturacak müzisyenlerden biri Allan Harris. Cazkolik olarak Kerem Görsev`le daha önceki Türkiye konserleri harici Amerika`da yaptığı işleri de takip etmeye çalıştığımız için biliyoruz, örneğin 2010`da yayınladığı Nat King Cole tribute, yine aynı sıralar olmalı, yayınladığı "Take the "A" Train"in bestecisi Billy Strayhorn eserlerinden oluşan albümü, 2011`de çıkardığı "Open Up Your Mind" adlı çalışması ne kadar dinamik bir gündeme sahip olduğunu bize gösteriyor.

 

 

Kerem Görsev bahar turnelerini sever

 

 

Allan Harris ile birliktelikleri 1994 yılına kadar uzanan ikili birlikte ilk albümlerini 1997 yılında "Back Again" adıyla yayınlamıştı. Aradan geçen on yılın ardından bu kez 2007`de New York`ta "Laid Back" albümünü kaydeden Görsev ve Harris, davulda Ferit Odman ve kontrbasta Kağan Yıldız standart triosuyla birlikte 9, 11 ve 12 Nisan akşamları sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir dinleyicisiyle buluşacak.

 

 

Cazın altın günlerine geri dönüş

 

 

Sanatçılardan bu kez 1940 - 1960 yılları arası cazın altın dönemi kabul edilen yılların eşsiz standartlarından oluşan bir repertuvar dinleyeceğimiz konserlerde Allan Harris`i gitar ve vokalde, Kerem Görsev`i piyanoda, Kağan Yıldız`ı basta ve Ferit Odman`ı davulda izleyeceğiz.

 

 

Erken tükenme ihtimaline karşı şimdiden biletlerinizi almanızı öneririz

 

 

09 Nisan Çarşamba / Kerem Görsev Trio Allan Harris / Zorlu Center PSM Drama Sahnesi, İstanbul
11 Nisan Cuma / Kerem Görsev Trio Allan Harris / MEB Şura Salonu, Ankara
12 Nisan Cumartesi / Kerem Görsev Trio . Allan Harris / AKM, Yunus Emre, İzmir

 

Cazkolik.com / 24 Mart 2014, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.