İstanbul Gençlik Caz Orkestrası dünyaca ünlü ilk konuğu Nicholas Payton`la özel konser vermeye hazırlanıyor.

İstanbul Gençlik Caz Orkestrası dünyaca ünlü ilk konuğu Nicholas Payton`la özel konser vermeye hazırlanıyor.

İstanbul caz ortamının hızla yükselen değeri İstanbul Gençlik Caz Orkestrası şefleri Baki Duyarlar yönetiminde biraraya gelmesi ve geçen sene verdiği llk konserin heyacanı daha hala tazeyken caz trompetinde dünyanın en önemli isimlerinden birini; Nicholas Payton`ı ağırlamaya hazırlanıyor.

İstanbul Gençlik Caz Orkestrası, Akbank`ın kurumsal desteği ve Bahçeşehir Üniversitesi`nin akademik formasyona dönen caz eğitimi sayesinde müzik hayatımıza katkı sağlamaya başladı.

Bütün dünyada big band formatlı büyük orkestralar sponsorlarla, vakıf destekleriyle varlıklarını sürdürüyor. Üstelik bu durum big bandlerin anavatanı Amerika için de geçerli. Artık cazın altın çağından uzaklaşalı uzun yıllar oldu, büyük müzisyenlerin sahibi olduğu orkestralar caz tarihine ait hatıralara dönüştü. Büyük özverilerle varlıklarını sürdüren kimi orkestralar da değişen çağa ayak uydurmakta sorunlar yaşıyor. Amerika zaten sanatın devlet eliyle yönlendirilmediği bir ülke, Avrupa ise tersine başta devlet kurumları olmak üzere müziğe, caza yoğun katkı veriyor. Özellikle Kuzey Avrupa`da üniversite ve radyolar gibi devlet desteği alan kurumlar sayesinde oldukça etkileyici amatör, yarı amatör ve profesyonel orkestralar, gençlik orkestraları kuruldu. Türkiye`de de bu oluşum Akbank`ın sanata sağladığı kurumsal destek ve Bahçeşehir Üniversitesi`nin yakın tarihli başladığı sertifikalı caz eğitiminin akademik eğitime dönmesiyle kurulan İstanbul Gençlik Caz Orkestrası paragraf boyunca anlatmaya çalıştığımız hızlı özetin sıradışı gelişmesinin canlı örneği oldu.

* * *

İstanbul Gençlik Caz Orkestrası, 19 ile 25 yaş arasında değişen 17 müzisyenden oluşuyor. Şefliğini piyanist, besteci ve eğitmen Baki Duyarlar`ın üstlendiği orkestra Türk cazının gelişimi için yeni kapılar aralamayı, genç yetenekler için farklı olanaklar sağlamayı ve Türk bestecilerinin özgün bestelerini caz dinleyicileri ile buluşturmayı amaçlıyor ve oldukça hızlı gelişim gösteriyor.

İstanbul Gençlik Caz Orkestrası ve Nicholas Payton 14 Nisan akşamı Zorlu Center`da özel bir konser verecek.

Günümüzün en yetenekli müzisyenlerinden biri olarak görülen Nicholas Payton genç yaşına rağmen caz tarihindeki yerini sağlamlaştırmış bir isim. Henüz lise bitirmeden müzik çevrelerince virtüöz olarak görülen Grammy ödüllü trompetçi ve multi-enstrümentalist bugüne kadar Ray Charles, Herbie Hancock, Roy Haynes, Joe Henderson, Marcus Roberts, Jill Scott ve Wayne Shorter gibi önemli müzisyenlerle aynı sahneyi paylaştı. Belirli bir türe bağlı kalmadan farklı tarzları zengin müzik geçmişiyle ele alan Nicholas Payton izleyenleri her defasında kendisine hayran bırakmayı başarıyor.

Konser biletinizi şimdiden almanızda fayda var, zira hızla tükeniyor.

Tam 35, öğrenci 15 TL. olan konser biletlerini Zorlu Center gişelerinden ve Biletix`ten satın alabilirsiniz.

Cazkolik.com / 28 Mart 2014, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.