Brezilya cazında bas gitar ve vokalin cesur bileşiminde yaratıcı müzikler; Viviane De Farias ve Mauro Martins

Brezilya cazında bas gitar ve vokalin cesur bileşiminde yaratıcı müzikler; Viviane De Farias ve Mauro Martins

Brezilya müziği birçok yetenekli müzisyen ve şarkıcı barındırmasına rağmen bas gitar ve vokalin cesaret isteyen birleşimini Viviane de Farias ve Mauro Martins’in Balakumbala’sı kadar yaratıcı şekilde ortaya koyan bir ikili görmemiştir. Brezilya müziğinin yeniden yorumlanması adına büyük bir umut olarak görülen Balakumbala, Farias’ın yumuşak vokali ve Martins’in etkileyici yorumu ile yurtdışında çok ses getirmiştir. Balakumbala, adeta, çağdaş Brezilya müziğine yeni bir perspektiften bakan iki yetenekli insanın ortaya çıkarttığı yeni bir akımdır.

 

Brezilya gazetesi O Globo “Brezilya müziğinin yenilenmesi adına büyük umut” diye tanımlıyor onları. Alman gazetesi Die Zeit ise “bir yıldızın varlığı” başlığıyla selamlıyor. Onun “son derece sıcak ve sevecen sesi”, “etkileyici yorumlama yeteneği”, “büyüleyici inceliği” uluslararası basının sanatçılar hakkındaki övgü dolu cümlelerinden bazıları olmuş.

 

Viviane de Farias, Brezilya ve Los Angeles’ ta büyümüş, Rio ve Chicago da oyunculuk ve şarkıcı yönlerini geliştirerek kendini chanson, caz ve opera türlerine adamıştır. Zubin Mehta, Kurt Masur ve Placido Domingo gibi efsanevi sanatçılarla birlikte birçok projede yer almıştır. Sonrasında Brezilya kökeni ağır basmış ve kariyerinde samba, chôro and bossa nova türlerine yönelmiştir. Tüm bu denemeleri sonucunda bossa ve cazı harmanlayarak çıkardığı “Moment Of Passion” albümü ile başarısını kanıtlamıştır.

 

Bascı ve davulcu Mauro‘nun kariyeri ise henüz altı yaşında gitarını ve perküsyonunu alıp gittiği Curitiba’da başlamıştır. Daha sonra o da Viviane gibi müziğe merakı yüzünden gittiği Avrupa’da dünya müziği ile tanışmış, Phil Collins, Tania Maria, Richard Galliano ve Chico César gibi yıldız pop ve caz müzisyenleri ile birlikte çalışmıştır. Uzmanlığı ise funk ve caz’ı birleştiren müzikal kalitesi ve virtüözü olduğu 6 telli elektronik bas gitarıdır.

 

Montrö’den New York’un Blue Note ve Birdland klüplerine kadar uzanan yelpazede sahne alan ikili, edindikleri bu kültürel çeşitliliği, Brezilya’nın kültürü ile birleştirerek yeni bir akım yaratmışlardır. Kendinizi Viviane’in bazen yumuşak bazen melankolik, zengin tınılarına ve Mauro’nun hassas, duygu dolu, yaratıcı melodilerine bırakın ve Brezilya müzik tarihine yer etmiş Chico Buarque ve Clara Nunes‘in öncüsü Música Popular akımının dönüşümüne şahit olun.

 

Kısaca, “alma Brasileira” yani “Brezilya ruhu“nun gerçek dönüşümü Balakumbala ile hayat buluyor.

 

Cazkolik.com / 07 Nisan 2014, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.