Onur Korkmaz ile "Satır Arası Caz" başlıyor...

Onur Korkmaz ile "Satır Arası Caz" başlıyor...

Onur Korkmaz ile "Satır Arası Caz" ilk programı yayında! Dinlemek için lütfen satıra tıklayın!


Kaleme alınmış satırlarla notalardan dökülen müziğin ilişkisi hep çok yakın olmuştur... Cazla da öyle...

Onur Korkmaz ile "Satır Arası Caz"

20. yüzyılın başlarında dünyaya gelen bu genç müzik özellikle yirmilerden itibaren büyük şehirlerde duyulmaya başladığı anda entelektüellerin, bohemlerin, yirmilerin `sefahat` ile yaratıcılığı bir arada yaşayan, sanatta büyük patlamaların ilk adımlarının hissedildiği yıllarda swing müziği modern toplumun yeni, canlı, yaratıcı ve herkesi aynı müzikte birleştirici gücünden son damlasına kadar faydalandı. Faydalanma sırası Avrupa`ya geldiğinde cazın kendine bulduğu ilk giriş kapısı Fransa oldu. Belki savaşta yine anayurduna geri döndü ama okyanus ötesine açılmıştı artık.

* * *

Savaş sonrası modern dünyanın sanat başkenti New York tıpkı diğer her şey gibi cazın da büyük kitlelerle buluştuğu `Big Apple`dı. Dönemin tüm büyük yazarları yeni çağın müziği olarak selamladığı cazı bizzat klüplerde yaşıyor ve siyah insanların dünyaya armağını olan bu sıradışı güzellikte müziği hayranlıkla dinliyordu. Sonraki yıllarda tıpkı Beat kuşağı yazarları gibi büyük eserler bırakan nesiller hayat tarzlarının parçası olarak gördükleri cazı sanatlarına da taşıdılar.

İlk program 17 Nisan`da yayında...

Radyo Cazkolik 10. programını kelimelerle duyguların, yaşadıklarımızın ve hayatın satır arasına düşülen notlarla cazın ilişkisine ayırdı. Sevgili programcı dostumuz Onur Korkmaz deneyimli programcılığını bu kez "Satır Arası Caz" programıyla kelimelerin, satırların cazla kesiştiği paragraflara, metinlere yoğunlaştıracak.

* * *

Her Perşembe sabahı yayına girecek program diğer tüm Radyo Cazkolik programları gibi hafta boyu yayında kaldıktan sonra yerini bir sonraki Perşembe sabahı yenisine bırakacak ama bir öncekiler bu kez arşivlenmeye başlayacak. Yani... Hiç bir programı kaçırmak yok.

* * *

Sevgili dostumuz Onur Korkmaz`a Radyo Cazkolik`e hoşgeldin diyor ve 17 Nisan Perşembe sabahı tüm dostlarımızı ilk programa davet ediyoruz.

Cazkolik.com / 09 Nisan 2014, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.