Geçen yıl ki büyük heyecanın ardından yeniden 30 Nisan Dünya Caz Günü ve yeni etkinlikler, yeni konserler

Geçen yıl ki büyük heyecanın ardından yeniden 30 Nisan Dünya Caz Günü ve yeni etkinlikler, yeni konserler

Cazseverler ve caz dünyası için 30 Nisan üç yıldır artık başka bir anlam taşıyor. Geçen yıl ikincisi İstanbul`da dünya çapında etkinlikler, sayısız panel, oturum ve konserle kutlanan, hepsi caz yıldızı kırktan fazla süper ismin katıldığı Aya İrini konseriyle taçlanan, yanısıra şehrin dört bir yanında konserlere sahne olan 2. Dünya Caz Günü bu yıl yine 30 Nisan`da ama bu kez Japonya`nın Osaka şehrinin ev sahipliğinde düzenlenecek. Elbette sadece orada değil, günün kalbi tıpkı geçen sene İstanbul`da attığı gibi bu kez Osaka`da atacaksa da dünyanın dört bir yanında, özellikle ismi cazla anılan şehirlerde sayısız konserler düzenlenecek. Cazın yaşayan en önemli isimleri bir bir sahne alacak. Bir günlüğüne de olsa caz dünyanın en çok konuşulan konularından biri olacak.


Geçen sene İstanbul`daki Dünya Caz Günü`nün sponsor markası olan Garanti Caz Yeşili bu yıl da 30 Nisan için özen bir program hazırladı.

30 Nisan Uluslararası Caz Günü’nde, Garanti Caz Yeşili’yle; “Beş Konser Tek Akşam”


Garanti Caz Yeşili, 30 Nisan Uluslararası Caz Günü’nü “Beş Konser Tek Akşam” serisiyle kutlamaya hazırlanıyor. Tıpkı geçen sene gibi bu yıl da; Babylon, Garajİstanbul, Nardis, Nublu ve Salon İKSV’de aynı gece düzenlenecek beş konserle caza doyulacak.



Peki 30 Nisan 2014 Dünya Caz Günü etkinliklerin programı ne?


Micatona; Nublu, 30 Nisan Çarşamba, 23:30


1999’da kurulduklarında drum & bass, house, trip hop, folk ve caz karışımlı stiliyle dikkat çeken Micatone, Avrupa cazına Berlin’den katkı sağlayan en önemli projelerden. Jazzanova’nın plak şirketi Sonar Kollektiv’den peşpeşe 3 albüm yayınladı. Caz şarkıcısı Lisa Bassenge ve grubuyla uzun süreli dostluğu ve turne tutkusu sayesinde giderek güçlendi. Tindersticks’in vokali Stuart A. Staples ve AiR grubunun davulcusu Earl Harvin’in dokunuşlarını taşıyan son albümleri “Wish I Was Here” ile tekrar yollara düştü. Micatone, Garanti Caz Yeşili kapsamında 30 Nisan’da Nublu İstanbul sahnesinde olacak.




Caz Ağacı: Chet Baker; Salon İKSV, 30 Nisan Çarşamba, 21:30


Caz Ağacı’nın “Trompet Dahileri Vokallerle Canlanıyor” serisi; Miles Davis ve Louis Armstrong’un ardından Chet Baker ile tamamlanacak. Trompette İmer Demirer, vokallerde Ayşe Gencer, Ülkü Aybala Sunat ve Evrim Özşüca, piyanoda Kent Mete, kontrbasta Baran Say, davulda Olgun Acar, Baker’ın efsane parçalarını yorumlayacak. Gecede, Vedat Özdemiroğlu ve Vildan Atasever’in keyifli sunumlarıyla, trompet dahisinin hayatıyla ilgili anlatımlar da yer alacak.




Nostalgia 77: Babylon, 30 Nisan Çarşamba, 21:30


Benedic Lamdin’in modern caz dünyasında ufuk açan projesi Nostalgia 77; canlı, neşeli ve eğlenceli melodiler üreten, yediden yetmişe herkese hitap eden keyifli bir oluşum. Nostalgia 77, 2006’da yayınladıkları “Borderlands” adlı çalışmayla “En İyi Caz LPsi” kategorisinde “BBC Worldwide Ödülü”nü kazandı. Geçtiğimiz yıl Josa Peit ve Jeb Loy Nichols ile beraber hazırladıkları “A Journey Too Far” isimli yeni albümü Tru Thoughts üzerinden yayınlayan grup, modern cazın sınırlarını genişletiyor.




Önder Focan / Back to Bop Project feat. Noa Lur: Nardis, 30 Nisan Çarşamba, 21:30


Döneminin en değerli repertuarından seçkilere hayat verecek Back to Bop sahnesinde, İstanbul’un önde gelen müzisyenlerine, değişik ve güçlü sesiyle İspanyol vokalist Noa Lur eşlik edecek. Ünlü müzisyenlerden oluşan orkestrada; gitarda Önder Focan, davulda Cengiz Baysal, bas gitarda Volkan Topakoğlu, trombonda Bulut Gülen, piyanoda Kürşat Deniz performans sergileyecek.




Evgeny Grinko: Garajistanbul, 30 Nisan Çarşamba, 22:00


Moskova`nın Zhukovsky kasabasından çıkan ve duygulara hitap eden müziğiyle, adını kısa sürede tüm dünyaya duyuran genç piyanist Evgeny Grinko, Garanti Caz Yeşili kapsamında 30 Nisan’da Garajistanbul’da sahne alacak. İlk uzun albümünü Nisan 2014`te yayınlayan Grinko, Cinematic Melodies ve Winter Sunshine isimli albümleriyle kazandığı ünü, Vals adlı şarkısıyla pekiştirdi. Sanatçının Youtube`da yaklaşık 2 milyon kez dinlenen Vals şarkısının yanı sıra, Serenade, Rumba, Faulkner`s Sleep gibi şarkıları da bulunuyor. Deneysel çalışmalarıyla da ünlü Grinko; minimalist piyano sololarını, emprovize post-rock ve caz kompozisyonlarıyla buluşturduğu müziğine sinematik öğeler eklemekten de hoşlanıyor.


Cazkolik.com / 14 Nisan 2014, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.