New York`lu caz ustası Richie Beirach kemancı Gregor Huebner ile Dünya Caz Günü için Akbank Sanat`a geliyor

New York`lu caz ustası Richie Beirach kemancı Gregor Huebner ile Dünya Caz Günü için Akbank Sanat`a geliyor

Geçen sene dünya çapında büyük konserve etkinliklerle ikinci kez ve İstanbul merkezli kutlanan 30 Nisan Dünya Caz Günü bizim için büyük bir heyecan kaynağı olmuş, dünyaca ünlü isimlerle unutulmaz bir gün yaşamıştık. Bu yıl, Dünya Caz Günü Japonya`da kutlanacak, Japonlar caz müziğini dünya çapında ayakta tutan, cazın gerçekten yoğun ilgi ve sevgi gördüğü büyük bir ülke, böyle bir kutlamanın ev sahibi olmayı fazlasıyla hakediyor. Ama, bu demek değil ki dünyanın diğer ülkelerinde, metropollerinde bu gün ayrı ayrı kutlanmıyor. Nitekim, 30 Nisan 2014 akşamı İstanbul`da da geçen yıl gibi olmasa da güzel konserler düzenlenecek.

Richie Beirach ve Gregor Huebner 30 Nisan Dünya Caz Günü için Akbank Sanat`a geliyor


1996 yılından beri birlikte çalıştığı kemancı ve besteci Gregor Hubner ile birlikte 30 Nisan 2014, Perşembe günü Akbank Sanat’ta caz tutkunları ile buluşacak olan ünlü piyanist, kariyeri boyunca Chet Baker, John Abercrombie, Dave Holland gibi büyük isimlere eşlik etti. 2002 yılında yayınladığı “Round About Federico Mompou” isimli albümü ile Latin Grammy Ödülleri’ne aday oldu.


Richie Beirach Hakkında


Richie Beirach, hem free jazz yapan hem de şiirsel stili olan, istikrarlı yaratıcılığını koruyan, orijinal bir piyanisttir. Klasik piyano eğitimi aldıktan sonra caza yöneldi. Berklee ve the Manhattan School of Music’te eğitim gördü, Stan Getz, Dave Holland ve Jack DeJohnette’den dersler aldı. Hard boptan free caza, değişik tarzlarda müzik yapan Beirach; Stan Getz, Lee Konitz, John Abercrombie, Chet Baker gibi caz efsanelerine eşlik etti. Bill Evans’ın duyarlılığına sahip olan sanatçı, aldığı klasik müzik eğitimini ileri düzeydeki doğaçlamalarına yansıttı.


Kemanda Gregor Hübner, basta George Mraz’la kurduğu üçlüyle ACT firması için "Round about Bartok", "Round about Federico Mompou" ve "Round about Monteverdi" adlı üç albüm kaydetti. "Round about Federico Mompou" albümü 2002 yılında Latin Grammy adayı oldu. 2000 yılından bu yana Leipzig’de yaşayan Beirach, Leipzig, Felix Mendelssohn Bartholdy Konservatuarı’nda, Caz Piyanosu Departmanı’nda profesör olarak görev yapmaktadır.


Gregor Huebner Hakkında


1996 yılından beri Richie Beirach’la sahne alan kemancı, piyanist ve besteci Gregor Hubner, 1998 yılında Baden-Wurttemberg Eyaleti Caz Ödülü’nü kazandı. Montreaux, New Yok, Tiflis, Stuttgart, Hoolywood Bowl LA, Porto Caz Festivalleri’ne katılan Hubner, Carnegie Hall, Apollo Theater, Berlin Philharmonie, Gewandhaus Leipzig gibi önemli salonlarda konser verdi, Güneydoğu Asya, Japonya, Rusya, Meksika, Hawai, İspanya ve Gürcistan turnelerine çıktı. New York’ta yaşayan sanatçı, Münih Üniversitesi’nde bestecilik eğitimi vermekte, kendi grubu El Violin Latino, Sirius Quartet, Salsafuerte ve NY-NRG Quartet’le konserlerine devam etmektedir.


Etkinlik Detayları:


Etkinlik: Akbank Sanat, Uluslararası Caz Günü Konseri - Richie Beirach
Tarih: 30 Nisan 2014, Çarşamba
Saat: 20:00
Yer: Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL., Öğrenci: 10 TL.


Cazkolik.com / 23 Nisan 2014, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.