Sony Music, yayınladığı yeni "The Jazz Years" albümlerini Cazkolik okurlarına hediye ediyor.

Sony Music, yayınladığı yeni "The Jazz Years" albümlerini Cazkolik okurlarına hediye ediyor.

Haziran ayı hem aşkla dolu bir aydır hem de cazla dolu... Önümüz İstanbul Caz Festivali... Festival öncesi hareket yoğunluğuna bir önemli haber de Sony Music`ten geldi. Dünyanın en önemli ve en büyük müzik firmalarından, Columbia, Atlantic Recorsd, OKeh gibi gerek eski yılların gerek son yılların en önemli firmalarını da aynı çatın altında buluşturan Sony Music Haziran`da yeni caz albümleri serisi "The Jazz Years"ı duyurarak satışa çıkarıyor.

"The Jazz Years" albümlerini Sony Music Cazkolik okurlarına sınırlı sayıda hediye ediyor...

"The Jazz Years" albümleri Sony`nin cazın geçmişine yönelik bir saygı duruşu... Yüz yıllık geçmişe sahip olan bu emsalsiz müziği, firmanın editörleri 9 farklı on yıla ayırıp her bir on yılı bir albümde toplayarak son yüzyılın toplu fotoğrafının görülebileceği özel bir seriye dönüştürmüş ve böylece ortaya;

- The Jazz Years / The Twenties: the Louis Armstrong Story Vol.1 / the Bessie Smith Story Vol.1 / the Bix Beiderbecke story Vol.1 (3 Albüm)

- The Jazz Years / The Thirties: Billie Holiday "Lady Day" / Benny Goodman "the Benny Goodman Story" / Fats Waller "Ain`t Misbehavin`" (3 Albüm)

- The Jazz Years / The Fourties: Duke Ellington and His Orchestra "Liberian Suite" / Dizzy Gillespie "the Greatest of Dizzye Gillespie" / Django Reinhardt "Souvenirs de Django Reinhardt" (3 Albüm)

- The Jazz Years / The Fifties: Billie Holiday "Lad in Satin" / Miles Davis "Kind of Blue" / Charles Mingus "Ah Um" (3 Albüm)

- The Jazz Years / The Sixties: Gerry Mulligan "Jeru" / Sonny Rollins "Sonny Meets Hawk" / Thelonious Monk "Straight No Chaser" (3 Albüm)

- The Jazz Years / The Seventies: Keith Jarrett "Expectations" / Stan Getz "the Best of Two Worlds" / Wheather Report "Heavy Wheather" (3 Albüm)

- The Jazz Years / The Eighties: Dexter Gordon "Gotham City" / Gil-Scott Heron "Reflections" / Miles Davis "We Want Miles" (3 Albüm)

- The Jazz Years / The Nineties: Buckshot LeFongue "Buckshot LeFongue" / Leon Parker "Belief" / Richard Bona "Scenes from My Life" (3 Albüm)

ve

- The Jazz Years / Real Jazz: 3 CD`de 48 parçalık caz tarihinden özel bir koleksiyon.

başlıkları altında 9 farklı CD çıktı...

Albümlerin her bir serisinde 3`er albüm var!

Albüm serilerine gelin biraz daha yakından bakalım; Örneğin, serinin ilki olan "The Jazz Years / The Twenties"de 3 orijinal albüm var; "The Louis Armstrong Story Vol.1", "The Bessie Smith Story Vol.1" ve "The Bix Beiderbecke Story Vol.1". Cazın ilk dönemlerine ait en önemli isimler arasında olan Louis Armstrong, Bessie Smith ve Bix Beiderbecke müziklerinden oluşan toplam 36 caz parçası 3 CD`li albümde buluşmuş. Lafı uzatmadan bir başka örneğe daha bakalım, yakın döneme gelelim, The Eighties`e bakalım... "Dexter Gordon - Gotham City", "Gil Scott-Heron - Reflections" ve "Miles Davis - We Want Miles" albümlerinden oluşan set toplamda 20 farklı caz parçasından oluşmuş. Serinin 9 farklı albümü de aynı şekilde oluşturulmuş.

Siz, caz müziğine albüm satın alarak destek olun, Sony Music`de size 1 set hediye etsin!

(Katılmak için lütfen alttaki ve üstteki bannerlardan birine tıklayın!)

"The Jazz Years" serisine ait albümlerin kapaklarını aşağıdaki görselde inceleyebilirsiniz.

Cazkolik.com / 01 Haziran 2014, Pazar

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.