Giuseppe Nicolini konservatuvarı caz bölümü tek kız ve Türk öğrencisi Öykü Doğan Duke Ellington konseri düzenledi.

Giuseppe Nicolini konservatuvarı caz bölümü tek kız ve Türk öğrencisi Öykü Doğan Duke Ellington konseri düzenledi.

İtalya`nın Picenza şehrindeki Guiseppe Nicolini konservatuvarınnın caz bölümünde okuyan tek kız ve tek Türk öğrenci Öykü Doğan Nisan ayı sonunda Duke Ellington`ın 115. doğu günü nedeniyle büyük ustanın bestelerini seslendirdikleri bir konser gerçekleştirdi. Öykü Doğan dışındaki grup üyelerinin İtalyan müzisyen arkadaşlarından oluşan grupta piyanoda Öykü Doğan, gitarda Massimo Lamberti, basta Andrea Di Bella ve davulda Andrea Civini ile Davide Moretti yer aldı. Ellington`ın "Take the `A` Train", "In A Sentimental Mood", "Caravan", "Satin Doll" gibi cazın temel taşları kabul edilen standartlarını seslendirdikleri konser İtalyanlar tarafından yoğun ilgi gördü.

* * *

Çocukluğundan bu yana müziğin farklı dallarında eğitim alan Öykü Doğan, Özel İzmir Amerikan Lisesi`ni bitirdikten sonra İtalya`ya müzik okumaya gitti. Yetenek sınavlarını kazanmasının ardından caz piyano, kompozisyon ve modern müzik olmak üzere üç farklı bölümde eğitimini sürdüren Doğan, geçtiğimiz sene Essex Üniversitesi`nin şubesi Music Acadamey Bologna`dan birincilikle mezun oldu. Tümüyle kendi çabası ile bir de "Through the Dark We See the Light" isimli albüm yayınlayan Doğan`ın albümünü iTunes, Amazon gibi sitelerden temin etmek mümkün.

* * *

İtalya`da caz müziğine yakın ilgi olduğunu anlatan Öykü Doğan pek çok şehrin birer caz festivaline sahip olduğunun altını çizerek öğrenci birliğinde olması nedeniyle arkadaşlarıyla beraber sık sık caz konserleri düzenlediklerini belirtiyor. Okul haricinde bir caz trio`su ve bir de quartet`i olan Öykü Doğan`ın habere konu olan konserinin bir kısmını aşağıdaki videodan izlemeniz mümkün.

Cazkolik.com / 09 Haziran 2014, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.