Cazseverler! İzmir`li bas sanatçısı Yaman Akdoğan`ın çağrısına kulak verin...

Cazseverler! İzmir`li bas sanatçısı Yaman Akdoğan`ın çağrısına kulak verin...

İzmir dünyaca ünlü bir bas sanatçısı olma yönünde ilerleyen hemşehrileri Yaman Akdoğan`ı tanır. Cazkolik`te de haberleri yayınlanmıştı. Sevgili Yaman`ın sadece İzmirli değil, Türkiyeli tüm cazsevrelerden özel bir ricası var.
 

Gelin, önce sevgili Yaman`ı biraz daha yatından tanıyalım sonra ricasını iletelim...

1986 yılında İzmir`de dünyaya gelen Yaman Akdoğan`ın müziğe karşı tutkusu ortaokul yıllarında gitara ilgi duymasıyla başladı. Lise çağlarında ise bas gitara geçti. Ülke çapında festival ve konserlerde çalmaya başlayan Yaman Akdoğan 2008 yılında Berklee Müzik Okulu`nun Atina`da düzenledği sınavlara girecek 2 arkadaşına bas gitarda eşlik etmek üzere gitti ama işin ilginç yanı bu yarışma esnasında jüri tarafından beğenilerek sınava davet edilen Yaman Akdoğan Berklee`ye burslu olarak kabul edildi.

2010 yılından beri Boston`da çeşitli konser ve caz festivallerinde dünyaca ünlü sanatçılarla sahne aldı. 2013`de Berklee`yi bşarıyla tamamladıktan sonra School of Groove Müzik Okulu`nda eğitmenliğe başladı. Geçtiğimiz haftalarda da Grammy`li sanatçı Oscar Stagnaro ile bir konser verdi...

Peki ricamız ne?

Yaman Akdoğan`ın Amerika`da kaydedeceği albüm projesini gerçekleştirebilmesi için yüksek miktar fon gerektiren sanatçı vizesi başvurusunu tamamlamı gerekiyor. Bu nedenle internet üzerinde sıkça yapılan bir uygulama olarak bir bağış projesi başlatıldı. Pojeye destek vermek isteyenler olursa Yaman`ın hayatında önemli bir dönüm noktası oluşturmasına da bir cazsever, müziksever olarak katkıda bulunacaksınız.

Yapmanız gereken tek şey bu linke tıklamak. İlgi gösteren herkesi şimdiden teşekkürler: https://www.indiegogo.com/projects/fundraiser-project-for-yaman-akdogan-s-artist-visa-application/x/3919348#home/share

Cazkolik.com / 12 Haziran 2014, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Didem Keskin
    11 Mart 2017 Cumartesi 03:15

    Yaman Akdogan Turkiye"nin degerli caz sanatcilarindan bir digeri. Genc yasta dunyanin en iyi muzik okullarindan Berklee College of Music"te performans bolumunde burslu okuma hakki kazandi. Okul sonrasi ise yelpazesini genisleterek Amerika"da Paul Brown ve Jomama Jones gibi Rock ve Pop sanatcilariyla da sahne ve turnelerde yer aldi. Paul Brown & The Killing Devils grubuyla Los Angeles sehrinde ""The Mint"" adli venudeki performansi grubun hayranlari tarafindan buyuk ilgi gordu. Konserde Yaman Akdogan"a bazi parcalarda soloist olarak yer veridi. Rock tarzindaki parcalarda harmanladigi caz sololariyla izleyenlere lezztli bir muzik ziyafeti sundu.

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • Demir Arman
    26 Mart 2017 Pazar 04:19

    Yaman Akdogan, Hit Records Produksiyon sirketi sponsorlugunda Turkiye genelinde duzenlenmesi planlanan Turkiye Bas Gitar Yarismasin’da juri olarak yer alacak. Hit Records Produksiyon, juri komitesi icin 100"den fazla muzisyenin bulundugu aday listesinden Turkiye muzik camiasinin taninan isimleri secti; Produktor ve Hit Records Ceo"su Tuna Boylu, Amerika"nin Boston sehrinde ikamet eden caz sanatcisi Yaman Akdogan ve Jingle House Produksiyon Sirketi kompozitorlerinden Can Saka olarak belirledi. Yarisma"nin 18 Kasim 2017 tarihinde merkezi Izmir"de bulunan Hit Records studyolarinda gerceklesmesi planlaniyor.

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.