Geleceğin klasik müzik virtüözleri Meriç Soylu anısına ödüllendirildi

Geleceğin klasik müzik virtüözleri Meriç Soylu anısına ödüllendirildi

Bundan iki yıl önce caz ve müzik camiası olarak yine bu günlerde büyük bir acı yaşamıştık. Türkiye`nin kültür ve sanata bünyesinde en çok yer veren kurumlarından İş Sanat sahnesinin değerli yöneticisi, sevgili Meriç Soylu`nun ani vefatının haberi hepimizi derinden sarsmıştı. Henüz çok genç bir kültür insanı ve yöneticiydi. İş Sanat, Meriç Soylu`nun hatırasını sürekli canlı tutmak ve yaşatmak için klasik müzik alanında genç yeteneklerin sahne deneyimi kazandığı, kamuoyunda da kendilerini tanıtma fırsatı bulduğu Parlayan Yıldızlar konser serisinde bu sezon “Meriç Soylu Ödülü” ile bir ilki yaşadı.

 

 

Parlayan Yıldızlar serisinde Meriç Soylu Özel Ödülü

 

 

Parlayan Yıldızlar konser serisinin Milli Reasürans’ta bu sezon sahne alan genç sanatçıları flüt sanatçısı Denizcan Eren, çellist Ülker Tümer, kemancı Deniz Şensoy ve kemancı İlayda Zeynep Köksal, İş Sanat’ın sanat yönetmeni Meriç Soylu’nun ailesi tarafından ödüllendirildi. Genç keman sanatçısı Deniz Şensoy serinin en başarılı parlayan yıldızı seçildi.

 

Millî Reasürans Konser Salonu’nda gerçekleşen, Soylu ailesinin, konser serisinde sahne alan genç sanatçılar ile ailelerinin ve sanatseverlerin katıldığı törende genç virtüöz Deniz Şensoy ödülünü Meriç Soylu’nun dedesi Fuat Diriker’in elinden aldı.

 

Törende konuşan İş Sanat Müzik Danışmanı Serdar Yalçın şunları söyledi; “Sanat yatırımlarının son derece düşük olduğu ülkemizde, genç yeteneklere sanat hayatına attıkları ilk adımlarında böyle bir projeyle destek olmak çok önemli. Meriç’in kalite odaklı yenilikçi yaklaşımı, sanata ve sanatçılara duyduğu saygı göz önüne alındığında bu projenin Soylu ailesi tarafından Meriç’in anısına bir ödülle taçlandırılmasıysa çok anlamlı”.

 

Törende duygu dolu anlar yaşanırken Meriç Soylu’nun babası Murat Soylu vizyonu, müzik tutkusu ve yenilikçi projeleriyle her zaman sevgiyle hatırlanan kızlarının ismini genç sanatçılarda yaşatmanın kendileri için çok anlamlı olduğunu söyledi.

 

Sezonun en başarılı parlayan yıldızı seçilen Deniz Şensoy ise mutluluğunu “Bu salonda verdiğim konser benim için çok heyecan vericiydi. Meriç Soylu anısına aldığım bu ödül benim için çok değerli” sözleriyle dile getirdi.

 

2011 yılında Meriç Soylu’nun sanat yönetmenliği döneminde hayata geçirilen Parlayan Yıldızlar konser serisi gelecek sezon da genç sanatçılara motivasyon kaynağı olmaya devam edecek.

 

Cazkolik.com / 16 Haziran 2014, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.