> Alaçatı Piyano Festivali başlıyor... İki ay boyunca her hafta bir konser...

> Alaçatı Piyano Festivali başlıyor... İki ay boyunca her hafta bir konser...

Çeşme - Alaçatı son bir kaç yıldır müzikal hareketlilikte Bodrum`u zorluyor ve böyle giderse gelecek yıllarda daha da öne geçecek gibi görünüyor.

* * *

Alaçatı`ya bu yaz, caz günleri yanında ayrıca piyano festivaliyle de damgasını vuracak! Festival, dünyaca ünlü sanatçıları ve grupları Alaçatı`da buluşturmayı amaçlıyor.

* * *

Çeşme Belediyesi`nin önemli katkılarıyla, klasik ve caz piyanistlerinin sahne alacağı konserler dizisinde; Türkiye`den ve dünyadan birçok önemli isim sanatseverlerle buluşuyor.

Açılış Konseri İdil Biret`ten

Festivalin açılış konseri dünyaca ünlü piyanist İdil Biret tarafından yapılacak. Tolga Tüzün, Burçin Büke, Wolfgang Manz, Ezgi Serim, Mizuka Kano gibi önemli isimlere ev sahipliği yapacak olan Alaçatı Piyano Festivali`nin kapanış konseri ise yine dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay tarafından yapılacak.

* * *

Alaçatı`nın ve Türkiye`nin kültür ve sanat yaşamının önemli bir parçası olmayı hedefleyen festival, klasik ve caz müzik alanında ortak kültürel değerleri ön plana çıkaran yaklaşımıyla dünya çapında saygınlık kazanmayı hedefliyor.

* * *

Türkiye`den ve yurt dışından seçkin sanatçıları ve nitelikli yapıtları Alaçatı`nın tarihsel dokusuyla birleştirerek sanatseverlerle buluşturacak olan festival, Türkiye`de kültür mirası bilincinin gelişmesine de katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Alaçatı Piyano Günleri Programı;

04 Temmuz 2014, Cuma: İdil Biret

09 Temmuz 2014, Çarşamba: Tolga Tüzün

16 Temmuz 2014, Çarşamba: Wolfgang Manz

23 Temmuz 2014, Çarşamba: Burçin Büke

30 Temmuz 2014, Çarşamba: Mizuka Kano

06 Ağustos 2014, Çarşamba: Ezgi Serim

13 Ağustos 2014, Çarşamba: Gülsin Onay

Cazkolik.com / 23 Haziran 2014, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.