Müziğini sınırların ötesine taşıyan ünlü çellist Yo-Yo Ma`ya "Silk Road Ensemble" konserinde Aynur`da eşlik edecek.

Müziğini sınırların ötesine taşıyan ünlü çellist Yo-Yo Ma`ya "Silk Road Ensemble" konserinde Aynur`da eşlik edecek.

Dünyanın en ünlü klasik müzik çellisti Yo-Yo Ma yıllardır müziğinin ufkunu klasik müziğin çok ötesine taşıyor. Ünlü sanatçının cazdan latin müziğe, tangodan Ortadoğu müziklerine ilgi duymadığı coğrafya yok... Bu ilgisini yaklaşık 15 yıldır kurucusu olduğu "Silk Road Ensemble" ile kalıcı projelere dönüştüren usta müzisyen 4 Eylül akşamı Zorlu Center PSM sahnesinde şarkıcı Aynur`un da katılımıyla İstanbullu müziksevelerin karşısına çıkacak.

* * *

Adından da anlaşılacağı gibi ismini tarihi İpek Yolu`ndan alan proje Avrupa`dan Asya`ya uzanan kültürel ve coğrafi çizgi üzerindeki müzikleri dünya çapında ses getiren başarılı konser ve albümlere dönüştürüyor. Son 15 yılda The Silk Road Ensemble adıyla en az dört albüm yayınlayan Yo-Yo Ma`ya sahnede ayrıca İranlı kemençe ustası Kayhan Kalhor`da eşlik edecek. Konserde her iki Kürt müzisyen Aynur ile Kayhan Kalhor, kemençe ustasının yirmi dakikalık kompozisyonunu sahnede birlikte seslendirecek.

* * *

Sezona bu konserle hızlı başlayacak olan Zorlu Center bu yıl da İstanbul müzik ve konser haritasının en önemli mekanlarından biri olacak. Özellikle müzikal projeler konusunda her biri dünyaca ünlü büyük prodüksüyonları sahnelemeye hazırlanan Zorlu Center PSM sahnesini bu sezon çok yakından takip etmenizi öneririz.


Aynur`un "Hevra" isimli albümünü satın almak için bu satıra tıklayın.

Cazkolik.com / 30 Ağustos 2014, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.