75. yılını kutlayan efsanevi Blue Note firması kurulduğu yıllarda edindiği misyonu yeniden hayata geçiriyor.

75. yılını kutlayan efsanevi Blue Note firması kurulduğu yıllarda edindiği misyonu yeniden hayata geçiriyor.

Bu sene 75. yılını kutlayan efsanevi Blue Note firması kurulduğu yıllarda edindiği misyonu yeniden hayata geçiriyor.

Peki nedir o misyon?

Blue Note firması kurulduğu 1939 yılndan beri cazın hayat damarlarına genç kanlar kazandırmakla meşhurdur, yani, yeni müzisyenler ve ilk albümleri… Bu, Thelonious Monk`tan Herbie Hancock`a, Freddie Hubbard`dan Joe Henderson`a kadar hep böyle olmuştur. 75 yılı bulan zaman içinde bu gelenek kimi zaman hız kaybetse de varlığını hiç kaybetmediği gibi firma şimdi bu yeni damarı yeniden taze, cazın ateşini harlayacak genç isimlerle güçlendirmeye çalışıyor.

* * *

Bu işi yürütmesi için tecrübeli bir prodüktör ve caz müzisyeni olan Don Was ile anlaşan Blue Note, şirketin kurucusu Alfred Lion`un misyonunu yeniden ve daha güçlü hayata geçirmeye hazırlanıyor. Cazın ileriye, geleceğe doğru bakması, hep yeni müzikler, yeni isimlerle güçlenmesi gerektiğini düşünen firma bu nedenle tümü günümüz caz sahnesinin genç ve süper isimlerinden oluşan bir süper grup kurdu.

Our Point of View

"Our Point of View" ismini alan proje super grupta piyanist ve klavyeci Robert Glasper, trompetçi Ambrose Akinmusire, gitarist Lionell Loueke, saksofonist Marcus Strickland, basçı Derrick Hodge ve davulcu Kendrick Scott gibi göz kamaştıran isimleri bir araya getirdi. Kendi aralarında yaş farkları olsa da hepsi cazın genç kanları olan bu önemli isimlerin kendi adlarına güçlü katalogları var ve yayınladıkları her albüm caz dünyasınca heyecanla karşılanıyor.

Our Point of View sonbaharda Avrupa ve Amerika`nın seçkin festivallerinde konser vermeye başlayacak.

Grubun çok yakında gerçekleşecek ve en önem verilen konseri bu yıl 57. kez gerçekleşecek efsanevi Monterey Jazz Festival`inde olacak. Grubun Avrupa turnesinde yolu İstanbul`a düşer mi bilmiyoruz ama eğer bir güzelik olur da düşerse hem yılın sürprizi olur hem de yıl boyu konuşulacak bir caz olayına dönüşür. Umarız bu sürprizi biz cazseverler yaşarız...

Cazkolik.com / 10 Eylül 2014, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.