Bu yıl Polonya cazı ile ilgili izlediğimiz konserlere 13 Kasım gecesi RGG Trio`da eklenecek.

Bu yıl Polonya cazı ile ilgili izlediğimiz konserlere 13 Kasım gecesi RGG Trio`da eklenecek.

Son aylarını yaşadığımız 2014 Polonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin 600. yılı nedeniyle özel kutlamalara sahne oldu ve kutlamalar halen devam ediyor. Bu kutlamaların en önemli yansımasını caz müziğinde gördük. Yıl boyunca, başta caz festivallerinde olmak üzere Polonya cazının dünyaca ünlü isimleri birer birer izledik. Hatırlayın, son Akbank Caz Festivali`nde olsun, geçtiğimiz hafta festival haricinde Randy Brecker`ın da dahil olduğu "Night in Calisia" projesinde olsun Polonya cazının Avrupa ve dünya sahnesinde ne kadar önemli isimli yetiştirdiğine şahit olduk ve olmaya devam ediyoruz.

* * *

Edeceğiz çünkü Akbank Sanat festivalin hemen ardından bu kez piyano günleri konserlerini başlatıyor. Ağırlıklı olarak klasik konserler olsa da bu habere konu olan RGG Trio gibi caz konserleri de olacak.

* * *

13 Kasım Perşembe akşamı Akbank Sanat sahnesinde izleyeceğimiz RGG Trio (konserin biletini almak için tıklayın) Polonya ve Avrupa genelinde öne çıkan müzisyenlerden oluşuyor. 2001 yılında piyanist Przemyslaw Raminiak tarafından kurulmuş bir trio ama sonra piyanistin yerini bir başka piyanist Lukasz Ojdana almış. Basta Maciej Garbowski, davulda ise Kryzsztof Gradziuk`un olduğu üçlü birlikte ve derin nefes alıp vererek çalan uyumlu bir üçlü. İlk albümlerini kurucusu olan ilk piyanist Raminiak`la kaydeden üçlü, iki yıl sonra Straight Story isimli albümü, 2007 ve 2009 yıllarında ise Unfihished ve True Story isimli albümleri yayınladıktan sonra 2011, 2013 ve 2014 yıllarında aynı tempoyla albümler yayınlamaya devam etmiş ve üstüste One, Syzmanowski ve Aura isimli kayıtları yayınlamış.

* * *

Kapak tasarımları bakımından ilginç ve özgün çalışmalar yapan trionun [ziyaret etmenizi öneririz] web sitesi (rggtrio.com) de dikkat çekici özenle hayat geçirilmiş.

Cazkolik.com / 05 Kasım 2014, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.