Kerem Görsev Trio & Alan Broadbent ile "2 Pianos" konserleri başlıyor.

Kerem Görsev Trio & Alan Broadbent ile "2 Pianos" konserleri başlıyor.

Bu haber yayına girdiği günlerde yeni albümü "Emirgân"la dinleyicilerini yeniden heyecanlandıracak Kerem Görsev albümün ilk çıktığı günler, bir önceki albümde çalışıp geçen yıl çok başarılı konserler verdiği piyanist, besteci, aranjör ve orkestra şefi Alan Broadbent ile yeniden yollara düşüyor.

 

 

"2 Pianos" ilginç ve merak uyandıran bir konsept

 

 

Alan Broadbent caz dünyasının en güçlü sanatçılarından. Sadece yayınladığı albümlerle değil, özellikle hem kendi bestelerine hem düzenlemesini yaptığı müziklere kattıklarıyla belki daha çok öne çıkan bir isim. Ayrıca, beste ve düzenleme merkezli başarısı onu yönettiği orkestlara kattığı farklılıkla da öne çıkarıyor. Tıpkı Kerem Görsev`in bir önceki albümü "To Bill Evans"da olduğu gibi. O albümün seyrini de yakından takip ettiğimiz için biliyoruz, albümdeki tüm Kerem Görsev bestelerinin orkestral düzenlemelerini yapan Broadbent ayrıca albüm kayıtlarında Prag Filarmoni Orkestrası`nı da yönetmiş ve -bizce- Görsev diskografisinin en güzel kayıtlarından biri ortaya çıkmıştı.

 

Kerem Görsev Trio Türkiye`nin en oturmuş, müzikal ifadesi en güçlü trioların başında geliyor... Uzun zaman birlikte çalmanın, karşılıklı güven, arkadaşlık sadakati ve saygıyla çevrelenmiş sevgiye dayalı ilişkinin müziklerine kattığı çok şey var. Bunu, konserlerini izleyen herkes daha ilk dakikalarda anlar. Kendi caz sahnemizde bir markaya dönüşen trio Kerem Görsev albümlerinin de itici gücü, moral kaynağı. Dünya caz sahnesine baktığınızda böylesi güce sahip trioların, quartetlerin caz literatürüne çok sayıda önemli albümler, konserler kattığını görürsünüz. Umarız bir önceki albüm ve şimdi de yeni albümle bütün bir yılı Avrupa festivallerinde, konserler geçirir ve biz de sık sık haberlerini yaparız.

 

 

Ama gelelim şimdi "2 Pianos"a

 

 

Yeni albüm "Emirgân"da belki Alan Broadbent yok ama olan biten her şeyden haberdar... ve şimdi albümün ilk konserlerinde Görsev trionun albüm kutlama konserlerine katılmaya geldi, hem de ikinci piyano olarak.

 

Üç konserlik mini turnenin ilk konseri 13 Kasım akşamı İzmir Adnan Saygun Kültür Merkezi salonunda gerçekleşecek. İzmir sahnesi Görsev trioya hep uğurlu gelmiştir, eminiz yine öyle olacak. Turnenin ikinci konseri 15 Kasım`da Ankara ODTü Kemal Kurdaş salonunda... Yeni aynı ekip ritmi bozmadan bu kez Ankaralı cazseverlerle buluşacak. Mini turnenin finali İstanbul`da ama bu kez farklı bir mekanda, 16 Kasım`da Kanyon AVM`de gerçekleşecek son konserle sanatçılar yeni albüm döneminin İstanbullu cazseverlerle ilk buluşmasını gerçekleştirmiş olacak. Tabii biz de orada olacağız.

 

Cazkolik.com / 08 Kasım 2014, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.