Afrika`nın en iyi sanatçısı Judith Sephuma, Güney Afrika Özgürlük ve Demokrasi kutlamaları için geliyor.

Afrika`nın en iyi sanatçısı Judith Sephuma, Güney Afrika Özgürlük ve Demokrasi kutlamaları için geliyor.

Cesur performansları, çok satan albümleri, ödülleri ve eklektik çalışmalarıyla sadece Güney Afrika’nın değil, Afrika’nın da en iyi sanatçısı seçilen Judith Sephuma, Güney Afrika’nın "20. Özgürlük ve Demokrasi Yıldönümü Kutlamaları" kapsamında, 25 Kasım akşamı, İBB Cem Karaca Kültür Merkezi’nde sahne alacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek ve saat 20.00’de başlayacak konsere katılım ücretsiz olacak.

Sadece 1 dinleyici bile gelse yine sahneye çıkarım.

Yaşamı boyunca hiçbir zaman rekabet içinde olmadığını söyleyen Judith Sephuma, şarkı söylemenin Tanrı tarafından ona verilmiş bir hediye olduğuna inandığını ve bu yüzden hayatta müzik dışında herhangi bir tercihi olmadığını belirtiyor. Odak noktasının sadece kariyeri olduğunu vurgulayan sanatçı, etrafında akıl veren insanların çok olduğunu ama kendi kararlarını sadece kendisinin verdiğini söylüyor.

* * *

Kariyerinde, onu başarıya taşıyan en önemli özelliklerden birisinin, annesinden aldığı disiplin olduğunu ifade eden Sephuma; “Annemden aldığım bu disiplin ve sahnede olmanın verdiği o müthiş duygu sebebiyle beni dinlemeye 1 kişi bile gelmiş olsa yine o sahneye çıkarım ve yine aynı coşkuyla şarkılarımı söylerim” diyor.

Yemek yapıp caz söyleyen 5 çocuklu bir anne

Yaşantısının çocukları ve müzik olmak üzere iki parçadan oluştuğunu söyleyen sanatçı: “Pek çok ödül almış ünlü bir müzisyen olabilirim. Ama ben aynı zamanda bir anneyim. Haftanın belirli günlerini evde onlara yemek yaparak geçiriyorum. O yüzden sadece sahnede değil, onlara yemek hazırlarken mutfakta da çok mutluluk duyuyorum” diyor.

2014 yılı başlarında, 32 haftalık doğan bebeğini kaybeden Judith Sephuma, müzik çalışmalarına kısa bir süre ara vermişti.

Ruhani esintiler...

2001 yılında “A Cry, A smile, A dance” adıyla çıkan ilk albümü büyük beğeni toplayan Sephuma, Michael Bolton, Ringo Madlingozi, Oliver Mtukudzi, Pastor Benjamin Dube, Dj Pepsi gibi birçok farklı müzik türünün başarılı isimleriyle düet yaptı. Sanatçı, ruhani esintiler taşıyan son albümü “The Experiebce: Live in Concert” ile de, eleştirmenlerin ve müzikseverlerin takdirini kazandı.

Cazkolik.com / 22 Kasım 2014, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.