Yeni klasik müzik toplulukları çıldırmış olmalı, baksanıza neler yapıyorlar?

Yeni klasik müzik toplulukları çıldırmış olmalı, baksanıza neler yapıyorlar?

MozART Group konserine tek tıkla bilet almak için lütfen satıra tıklayın.


Kendi ilham perileriyle şakalaşacak hatta dalga geçecek kadar cesur ve talihsiz perinin bu durumdan alınmayacağından emin olan son derece eğlenceli ve çılgın bir ekiple karşı karşıyayız; MozART Group.

* * *

MozART Group klasik müzik dünyasının belirgin sınırlarını ortadan kaldırıyor. Ekip, ``Biz büyük konser salonlarının ağırbaşlı resmiyetlerine, klasik müzisyenlerin sıkıcı hayatlarına, fanatik klasik dinleyicilerin haricinde klasik müzik dinlemekten korkan rock, pop ve rap dinleyicilerine rağmen varız!`` diyerek iddiasını açıkça ortaya koyuyor. Daha önce de İstanbul`da hafızalardan silinmeyen bir performans daha gerçekleştiren MozART Group, klasik müzik dünyasına, yeni altyapılar, temalar ve çağrışımlar getiriyor. İzleyicilerin kahkahalar ve gözyaşları arasında gidip geldiği bu müzikal kabare, Varşova ve Lodz`un birbirinden prestijli müzik akademilerinden mezun dört arkadaş tarafından 90`ların ortasında kuruldu.

* * *

1997`de genç Polonyalı kabare sanatçılarının katıldığı Paka yarışmasında ilk kez izleyici karşısına çıkan ve aynı yıl `Mozart Hala Hayatta` adlı gösterilerini sergilemeye başlayan MozART Group, aralarında pandomim sanatçısı Irek Krosny ve 10 Grammy ödülü sahibi efsanevi Bobby McFerrin`in de bulunduğu çok sayıda isimle sahne çalışmaları da gerçekleştirdi. Kariyerlerinin 15. yılında Polonya Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Özel Ödülü`ne layık görülen ekip, 31. Avrupa Mizah Festivali Gagy’de Grand Prix ve Festival des Artes Burlesques`de `Jüri Grand Prix`, `İzleyici` ve `Basın` ödülülerinin tümünü kazandılar. 2011 yılı boyunca 4 kıta ve 24 ülkeyi kapsayan peşpeşe 150`den fazla gösteriye çıkan MozART Group, 2013 yılından bu yana Kosta Rika`dan Almanya`ya, Rusya`dan Brezilya`ya uzanan geniş kapsamlı dünya turnelerini tüm hızıyla sürdürüyor.

Cazkolik.com / 25 Kasım 2014, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.