Klasikten Caza: Yılbaşı konserleri başlıyor...

Klasikten Caza: Yılbaşı konserleri başlıyor...

Bu ülkede belki sessiz sedasız ama istikrarını bozmayan işler de oluyor; İşte "Bach Before & After" konserleri... Bu istikrarın sahibi Hakan Erdoğan... Cazkolik`te Erdoğan`ın konser organizasyonlarına sayısız kez yer verdik ve hep önemle altını çizmeye çalıştık çünkü ancak büyük ve güçlü kurumların gösterebileceği istikrarı Hakan Erdoğan organize ettiği "Before & After", "Ramazan`da Caz", "Kahvaltıda Caz" gibi sıradışı etkinliklerde muhafaza etmeyi başardı.

* * *

"Bach Before & After" konserleri yılın belli aylarına yayılan bir kaç günlük konser serileri ve genellikle klasikle cazın kesiştiği çizgide her iki türün sevenlerinin memnun kalacağı konserler organize ediyor ve bu konserlerin sanatçıları da hem çok iyi, hem Türk dinleyicisini artık yakından tanıyan sanatçılar. Bu yıl da "Yılbaşı Konserleri" böyle konserlere sahne olacak. Beyoğlu`ndaki Saint Antuan kiiisesi ve Galata`daki Neve Şalom Sinagogu bu yılın konserlerine ev sahipliği yapacak mekanlar. Bu satırları okuyan bir çok müziksever okurumuzun bu önemli yerlerde konserler izlediğini biliyoruz, ne kadar güzel konser anları olduğuna şahitlerdir.

Yılbaşı Konserleri`nde hangi konserler var?

19 Aralık Cuma akşamı saat 20:00`de "The Best of Baroque" org & klavsen konserinde Benjamin Alard`ı dinleyeceğiz. 1985 doğumlu, çok genç bir sanatçı olan Alard 7 yaşında piyano çalmaya başlamış, ardından org ve harpsichord`a geçmiş.2004 yılında Bruge Uluslararası Harpschord Yarışması`nı birincilikle kazanan genç sanatçı Avrupa çapında bir çok prestijl konser salonu ve festivallerde konserler verdi.

26 Aralık akşamı ise yine San Antuan`da viyolonsel sanatçısı Jiri Barta var. Bach`ın viyolonsel süitlerini seslendirecek olan Barta`da gerek "Before & After" konserleri kapsamında gerek farklı konseptlerde İstanbul`a daha önce bir çok kez gelmiş bir sanatçı.

Üçüncü konser ise yaklaşık bir ay sonra, 20 Ocak 2015 gecesi Neve Şalom Sinagogu`nda Thomas Gabriel Trio ile gerçekleşecek. Müziklerine klasik olarak başlayıp bir anda caza dönen, konser esnasında insanın yüzünde sebepsiz gülümsemeler yaratan oldukça tecrübeli bir üçlü.

Her üç konserinde kesinlikle kaçırılmamasını öneririz. Biletlerin Biletix`de olduğunu da son olarak hatırlatmış olalım.

Cazkolik.com / 16 Aralık 2014, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.