Salon 5. yılını özel geceyle kutladı, yeni sezona dair hangi müjdeleri verdi? Gecenin izlenimleri-notları yayında!

Salon 5. yılını özel geceyle kutladı, yeni sezona dair hangi müjdeleri verdi? Gecenin izlenimleri-notları yayında!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV)’nın günümüz müziğine en büyük katkılarından biri olan Şişhane’deki performans merkezi Salon 16 Ocak Cuma gecesi 5. yaşını müzik dostları, basın mensupları ve davetlilerin katılımıyla kutladı.

5 yılda 569 konser, 2500+ sanatçı...

Sahnede birbiri ardına izlediğimiz sürpriz isimlerle 2015 sezonuna moralli başlayan Salon`da gece öncesi önce mini bir kokteyl gerçekleşti, ardından, İKSV Salon Direktörü Bengi Ünsal yaptığı konuşmada 5 yılda 569 etkinlikle 2500‘ün üzerinde sanatçıya ev sahipliği yaparken kendilerine destek olan, seslerini duyurmalarına yardımcı olan kurumlara, sponsorlara ve müziğe değer veren müzikseverlere teşekkürlerini iletti.

* * *

Geçen beş yılda kimler konuk olmadı ki Marcus Miller’dan “rahmetli” Charlie Haden’a John Scofield’dan Terence Blanchard‘a Arild Andersen’den Ane Brun‘a kadar birçok harika ismi Salon’un çatısı altında dinleme imkanı elde ettik. Konserler bittiğinde Beyoğlu`nun sokaklarına dudaklarımızda tatmin olmuş gülümsemelerle dağıldık.

* * *

Geceye Salon sahnesinde yer almış sanatçıların yanısıra sanat dünyasından da pek çok ünlü isim katıldı. Mabel Matiz ve Kalben, Korhan Futacı ve Kara Orkestra ile Yasmin Mori, Ah Kosmos ve Dilara Sakpınar ile Görkem Han Jr.`ın sahne aldığı Salon`un 5. yıl kutlaması, FOC edit, Vesvese ve Analog Kültür’den tanıdığımız Kaan Düzarat`ın DJ setiyle son buldu.

Yeni yılda Salon sahnesinde hangi isimleri izleyeceğiz?

Keyifli açılış Salon‘un aynı zamanda yeni sezonun nefis konserlerinin de habercisi. Cazkolik tavsiyesi Phronesis, İtalyan üçlü Kekko Fornarelli Trio ve Amerikalı gitarist besteci Marc Ribot’un yanı sıra Danimarkalı indie-rock ikilisi Raveonettes, Alman indie-rock grubu The Notwist ve gitarist Bilal Karaman bu sezon Salon’un konuğu olacak Cazkolik olarak bizde Salon’un 5. yaşını kutlarken sizleri sezonun en güzel konserlerinden haberdar edecek, izlenimlerimizi paylaşacağız.

Haber: Burak Sülünbaz
twitter.com/buraksulunbaz
buraksulunbaz@cazkolik.com

(Alttaki resimler, yukardan aşağıya: Ah! Kozmos, Korhan Futacı ve Kara Orkestra ve Mabel Matiz.)

Cazkolik.com / 20 Ocak 2015, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.