Bu dünyada ne acayip adamlar var? Orlando Julius ve the Heliocentrics Orchestra Babylon`a geliyor.

Bu dünyada ne acayip adamlar var? Orlando Julius ve the Heliocentrics Orchestra Babylon`a geliyor.

23 Ocak Cuma gecesi Babylon sahnesinde gerçekleşecek Orlando Julius & the Heliocentrics Orchestra konserini izleyecek 3 (çift) talihli okurumuz belli oldu. Sayın SiBEL EGE, MEHMET ÇOKOY ve ESAT ARMAĞAN KAYMAZ. Tebrikler... Akreditasyon mailleriniz adreslerinize gönderilmiştir.


Bu dünyada ne acayip adamlar var? Orlando Julius da onlardan biri... Cazkolik`i takip edenler Mulatu Astatke yazılarını ve konser izlenimlerini de okumuş olmalı. O yazılardan aklınızda kalanları bir kenarda tutun, Astatke`nin cıvalı ritmlerini, asitte eritilmiş sololarını yeniden hatırlayın üzerine en az üç parça Orlando Julius dinleyin ama the Heliocentrics ile birlikte yaptıkları kayıtlardan olsun, mesela "Buje Buje", hatta YouTube`dan canlı sahne peformanslarını da yanına ekleyin... ama the Heliocentrics`i -en azından bu konser öncesi- tek başına dinlemeyin. İşte size bu Cuma gecesi Babylon`da Orlando Julius izlemeye gitmeden önce daha Babylon`a girerken konsere "full concentre" olma halinin sırrı...

* * *

Afro Soul müziğin yaşayan en iyi isimlerinden Orlando Julius `disco classics` ile `back to my roots` konseptlerini dünyada en iyi biraraya getiren adamlardan. İlk bakışta `ne alaka` diyebileceğiniz iki farklı konsept ama işte müziğin sırrı, şefin ustalığı...

* * *

Yukarda "Buje Buje" parçasından sözettik, bu parçanın bir de öyküsü var; Orlando Julius diyor ki, ben küçükken ailem bize hep bir takım geleneksel hikayeler anlatırlardı, içlerinde kaplumbağalar olan hikayeler... Bir tanesi işte bu "Buje Buje". Ailenin anlattığı hikayeler genellikle insan sesi gibi sesler çıkaran bu çeşit kaplumbağalar ile ilgiliymiş. Kaplumbağanın birinin bir çiftliği varmış (! nasıl oluyorsa), kaplumbağa kendi çiftliğinde çalışırken güzel bir kadının geçmekte olduğunu görmüş, hemen aklına bir fikir gelmiş ve ayağını kesmiş, düşünmüş ki, bu sayede kadının dikkatini çekecek, yaralı olduğu için yanına gelecek ve yardım etmek isteyecek. Öyle de olmuş... Kaplumbağa, kadına bu şekilde çalışmam mümkün değil, beni sırtına alır mısın? Kadın da kabul eder ve kaplumbağa sırtında birlikte yürümeye başlarlar... Kaplumbağa yolda kadına ben bu şekilde çok yukarda kaldım beni sırtından biraz daha aşağı indirir misin diye sorar, kadın kaplumbağanın isteğini yerine getirir ama bu istekten memnun kalmamıştır. Kaplumbağayı sırtından indirir ve ona kendi yolunu bulmasını söyler. Kaplumbağanın sevdiği şey diğer kadınara da bu hileli oyunu oynamaktır.

* * *

Orlando Julius hikayenin insan doğasından bahsettiğini söylüyor. Kendi şarkılarında da iyi insan ve kötü insan temasından sözediyormuş. Şarkılar bize kötü veya sahte, yanıltıcı bir şeyi kopyalayarak aktarmaz, şarkıların amacı bize öğretmektir diyor.

* * *

Bu haberde okuduklarınız Cuma geceki konser için size nasıl yardımcı olur bilmiyoruz ama hikayedeki gibi, esas faydayı sahnede dinleyeceğiniz şarkılardan edineceğiniz kesin.

Cazkolik.com / 20 Ocak 2015, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.