11. kez düzenlenen Nardis Genç Caz Vokal yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

11. kez düzenlenen Nardis Genç Caz Vokal yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Bu yıl 11. kez düzenlenen Nardis Genç Caz Vokal Finalleri 3 Mart Pazartesi gecesi gerçekleşti. Başladığı ilk yıldan bu yana her yıl caz sahnesine yeni isimleri ve yüzleri başarıyla katan Nardis Genç Vokal sürecinden ilk geçen isimler bugün ülkemiz caz ortamının önde gelen isimlerine dönüştüler. Katılımcılar aynı zamanda finaller sonucuna göre uluslararası tecrübe edinecekleri ortamlarda bulunma şansı da elde ediyor.

* * *

Bu yıl onbirincisi gerçekleşen gecenin katılımcıları heyecan veren genç ve yeni sesleri keşfetme imkanı buldu. Gece, finalistler sahne almadan piyanoda Uraz Kıvaner, basta Kağan Yıldız ve davulda Ferit Odman`dan oluşan House Band`in geçen yılın yüksek oy alan finalistlerinden Cansu Tanrıkulu`nun söylediği şarkıya eşlik etmesiyle başladı. Ardından sahneye çıkan (sırasıyla) Merve Akyıldız, Tuğba Doğan, Sıla Ünlü, İrem Aslan, Ezgi İnce, Su İdil, Nihan Kır, Şebnem Aslan, Göksu Sandıkçı ve Merih Öztoprak`ın jüri ve geceye katılan konukların önünde ikişer şarkı seslendirmesiyle devam etti.

* * *

Seslendirilen şarkıların ardından yarışmadaki ödüllerin sahiplerini belirlemek üzere toplanan Barış Selimoğlu (Joy Jazz), Başak Yavuz (Bahçeşehir Üniv. Caz Vokal Öğr.Gör.), Can Ergelmiş (Jazz Dergisi), Cem Tuncer (Müzisyen), Engin Gencer (Tonmaister), Hakan Tüfekçi (NTV Radyo), Önder Focan (Müzisyen), Pelin Opcin (İKSV Caz Direktörü), Sedat Ergin (Hürriyet Gazetesi) ve Sibel Köse`den (Müzisyen) oluşan jüri yaklaşık 45 dakikalık değerlendirmenin ardından yarışmanın ödüllerini kazanan isimleri açıkladı.

ve kazanan isimler...

Önder Focan`ın sahneye çıkarak açıkladığı sonuçlara göre 9-11 Nisan 2015 tarihleri arası Letonya-Riga`daki `Jazz Stage Vokal Yarışması`na gitme ile İstanbul Caz Festivali kapsamında daha sonra belirlenecek bir mekanda sahne alma hakkını ve gecenin sponsoru Shure`un ödülü olan mikrofonu Su İdil kazandı. Litvanya Klaipeda da Kasım ayında gerçekleşecek `Jazz Voices` isimli vokal yarışmasına gitme hakkını Nihan Kır kazandı. Temmuz ayında Polonya`nın Pulawy şehrindeki workshopa katılacak isim olarak Tuğba Doğan hak kazandı. Kuşadası Sealight otelde bir haftalık tatil hakkını ise Merve Akyıldız kazandı.

* * *

Yanısıra, Su İdil ve Nihan Kır NTV Radyo programcısı Hakan Rauf Tüfekçi`nin radyo programına, yine Su İdil ve Şebnem Aslan Nardis Genç Caz Vokal`in 2008 yılı kazanan isimlerinden, günümüzün önde gelen caz şarkıcısı Başak Yavuz`un Açık Radyo`da hazırlayıp sunduğu radyo programına konuk olarak katılma daveti aldı. Gecenin finalistlerinden Sıla Ünlü ve Nihan Kır Sibel Köse`nin vokal atölyesine ücretsiz katılma hakkı elde etti.

Cazkolik.com / 4 Mart 2015, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.