60 yaşını 60 konserle kutlayan Marilyn Mazur 21 Nisan akşamı Akbank Sanat`ta

60 yaşını 60 konserle kutlayan Marilyn Mazur 21 Nisan akşamı Akbank Sanat`ta

1985 yılında 30 yaşında genç bir perküsyonist olan Marilyn Mazur o yıl Miles Davis`in ölümünden önce gerçekleştirdiği son büyük kayıtlardan "Aura"nın kadrosunda yer alır. Kadın müzisyen olarak Miles`ın gruplarında çalmış tek müzisyendir. Bunu, bir anlamda albümdeki müziklerin bestecisi Palle Mikkelborg sayesinde gerçekleştirmiştir. Miles, grubunda Marilyn Mazur`un yer almasından son derece hoşnuttur. Palle Mikkelborg, Miles`ın hayatında çok önemli yere sahip olan besteci, aranjör ve orkestra şefi Gil Evans`tan aldığı ilhamla "Aura"yı 10 bölümlü tek bir beste olarak hazırlar. Albümde Miles`a eşlik eden John McLaughlin ve Niels-Henning Orsted Pedersen ve Mazur`a eşlik eden orkestrada çok sayıda Danimarkalı müzisyen de yer almıştır.

 

Aradan geçen 30 yıl içinde Marilyn Mazur incelikle örülmüş bir kişisel müzik kariyerine imza attı. Özellikle yayınladığı albümler bu özellikli kariyerin seçkin ürünleri oldu hep. Geçen sene Josephine Cronholm`lü bir vokal albümü yayınlayan Mazur albümde kendisi de perküsyonuna ek olarak hem vokaliyle hem piyanosuyla yer aldı. Bu albümden iki sene önce de yine Cronholm`lü "Celestial Circle" ve aynı yıl içinde bir diğer albümü "Tangled Temptations The Magic Box"ı yayınlayan Mazur özellikle adı geçen son albümdeki perküsyon performanslarıyla gerçekten çok dikkat çekmişti ama Türkiye`de biz Marilyn Mazur`u 2008 yılı Jan Garbarek`li albümü "Elixir"le daha çok hatırlarız tabii bir de iki ya da üç yıl önceki İstanbul Caz Festivali`nde Dhafer Youssef konserindeki performansıyla. Aslında konser nefes kesiciydi ama Mazur o konserde yaz gecesi Arkeoloji Müzesi`inin büyüleyici bahçesinde izleyicinin gönlünde özel bir yer edinmeyi başarmıştı.

 

 

Şimdi, Marilyn Mazur özel bir proje için yeniden İstanbul`a geliyor

 

 

21 Nisan akşamı Akbank Sanat sahnesinde izleyeceğimiz Mazur bu yıl bastığı 60. yaşını dünya üzerinde özel bir turneye dönüştürdüğü 60 özel konserle kutluyor Bu 60 konserin ayaklarından biri de Akbank Sanat`ta izleyeceğimiz konseri olacak. Konserde, son yıllarda nerdeyse her albümde yanında olan vokalist Josephine Cronholm`de olacak. Ayrıca gitarist Krister Jonsson`da üçlünün bir diğer ismi olacak.

 

Danimarka ve İsveç`te aldığı ödüller ve büyüleyici sesiyle Cassandra Wilson ve Dianne Reeves gibi isimlerle mukayese edilen Cronholm`un 2010 yılında "Songs of Falling Feather" albümü yayınlandı. Malmö`nün saygın gitaristi Krister Jonsson ise Mazur`un yanında Miroslav Vitous, Dave Liebman, Rigmor Gustavsson gibi isimlerle kayıtlar yapıyor.

 

Yukarda bahsettiğimiz son konserin tadı damağımızda kalmıştı, şimdi hasreti sona erdirme zamanı. Bu önemli konserin biletleri son baktığımızda tükenmişti ama ümidinizi kaybetmeyin ve mutlaka son dakika da olsa sorun, Mazur`u izlemenin tüm çabalarınıza değeceğine emin olabilirsiniz.

 

Cazkolik.com / 14 Nisan 2015, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.