"Hayattaki en güzel şeyler yanılsamalardır" sözünden dünyanın en iyi önemli flamenko topluluğuna...

"Hayattaki en güzel şeyler yanılsamalardır" sözünden dünyanın en iyi önemli flamenko topluluğuna...

Flamenkonun dev ekibi Eva Yerbabuena Flamenko Topluluğu Türkiye’de ilk kez sezon kapanış gösteriyle 22 Mayıs akşamı İş Sanat sahnesinde.

Derin ve engin Flamenko anlayışını kendine has dans diliyle tüm dünyaya ulaştıran Eva Yerbabuena ödüle doymayan Flamenko topluluğu ile İş Sanat`ın sezon kapanış gecesine imza atmaya geliyor.

Kaygılarını, arzularını, korkularını ve duygularını kendine özgü tarzı ile sunan ve Sydney Opera Binası’na davet edilen ilk Flamenko dansçısı unvanın da sahibi olan Eva Yerbabuena’yı dünya basını da yere göğe sığdıramıyor.

Ünlü The Independent Yerbabuena‘yı “Ancak her nesilde bir rastlanan sanat yeteneğine sahip” diyerek överken, bugüne kadar Paris Theâtre de la Ville, Londra Sadler’s Wells ve Barbican, New York City Center, Düsseldorf Operası, Sao Paolo’daki Teatro Municipal gibi dünyaca ünlü mekanlarda sahneye çıkan topluluk felsefesini “en yüksek kalitedeki flamenko dansının iyi müzik ve şarkılarla sunumu” olarak tanımlıyor.

2013 yılında “En İyi Kadın Dansçı” Ödülü dahil olmak üzere ödüle doymayan Flamenko yıldızı Eva Yerbabuena sezon kapanış gösterisi ile sizlerle.

Eva Yerbabuena Hakkında

Eva Yerbabuena Flamenko Topluluğu Balzac’ın meşhur “hayattaki en güzel şeyler yanılsamalardır” sözü ile yola çıkarak 1998 yılında kuruldu. Kendi güzel yanılsamalarını korumak ve ona inanan herkesle birlikte harekete geçerek geliştirdiği dans dilini tüm dünyaya göstermeyi hedefliyordu. Topluluğu ile Eva Yerbabuena, tüm dünyaya açılmak ve çok daha derin ve engin bir Flamenko konsepti yaratarak kaygılarını, arzularını, korkularını ve duygularını sunmak istiyordu. Bu amacını gerçekleştirirken kendini de farklı düzeylerde geliştirmeyi amaçlıyordu.

O günden bugüne topluluğun felsefesi en yüksek kalitedeki flamenko dansını iyi müzik ve şarkılarla sunmak üzerine gelişti.

Bugüne kadar sahneye koydukları sekiz ödüllü gösterileri ile dünya çapında sahnelerde dans eden topluluk, izleyicilere Flamenko dansını genç yetenekler de kazandırarak sunuyor.

Eva (Eva, 1998), 5 Mujeres 5 (5 Kadın 5, 2000) , La Voz del Silencio (Sessizliğin Sesi, 2002), A Cuatro Voces (Dört Ses, 2004) , El Huso de la Memoria (Hafıza Ekseni, 2006) , Lluvia (Yağmur, 2009) , Cuando yo era… (Ben …iken 2010) , Federico según Lorca (Lorca’ya göre Federico, 2011) , AY (2013)

Repertuvarları için üç ayrı assemble eseri de bulunan ekip: A Cal y Canto (2005), Santo y Seña (2007) ve Yerbabuena (2009) çalışmalarıyla da göz dolduruyor.

2013 yılında “En İyi Kadın Dansçı” Ödülünü kucaklayan Eva Yerbabuena`dan eleştirmenler övgüyle bahsederlerken dünya basınında da en prestijli yayınlar Yerbabuena’yı yere göğe sığdıramıyor.
“Bu genç kadına büyük bir ustalık değmiş.” The Times
“Ancak her nesilde bir rastlanan sanat yeteneğine sahip.” The Independent
“Etkileri tekniğin ötesine uzanan vizyoner, hakim bir dansçı.” The Guardian

Eva Yerbabuena 1970 yılında Frankfurt’ta doğdu; ancak aile köklerinin bağlı olduğu Granada‘ya henüz iki haftalık bir bebek olarak geri döndü.

Eva topluluğuyla tüm dünyayı ve en prestijli sahneleri dolaşırken, Sydney Opera Binası’na davet edilen ilk flamenko dansçısı olmayı da başardı.

2001 yılında efsanevi koreograf Pina Bausch tarafından topluluğunun 25. yıldönümü kutlamaları için Wuppertal, Almanya’ya davet edilen sanatçı bugüne kadar Paris’teki Theâtre de la Ville, Londra’daki Sadler’s Wells ve Barbican, New York City Center, Düsseldorf Operası, Sao Paolo’daki Teatro Municipal gibi dünyaca ünlü mekanlarda sahneye çıktı.

17. Jerez Flamenko Festivali ve 10. Londra Flamenko Festivali gibi organizasyonlarda da sahne alan Eva Yerbabuena, koreografilerini Enrique ‘El Canastero’, Angustillas‘ La Mona’, Mariquilla, Mario Maya ve Johannes García gibi Flamenko ustalarından aldığı eğitimin üzerine inşa ederek topluluğu ile 1999, 2000 ve 2001 yıllarında üst üste İspanya’nın en seçkin dans ödüllerinden Premios Flamenco Hoy’da En İyi Dansçı seçildi. 2013 yılında “En iyi Kadın Dansçı” kategorisinde Max Ödülü ve Ulusal Ödül Adaylığı bulunan Eva Yerbabuena, en yetenekli sanatçılarından oluşan topluluğu ile kendine has Flamenko dilini 22 Mayıs gecesi Türkiye’de ilk kez İş Sanat’a getiriyor.

Ödüle doymayan dev Flamenko yıldızı Eva Yerbabuena, 22 Mayıs gecesi İstanbul’da İş Sanat sezon kapanış gösterisine muhteşem bir imza atıyor olacak.

Cazkolik.com / 17 Nisan 2015, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.