Dünya müziğinin yükselen yıldzı ASA Türkiye`ye ilk kez geliyor...

Dünya müziğinin yükselen yıldzı ASA Türkiye`ye ilk kez geliyor...

Dünya müziğinin yükselen yıldızı ASA 7 Mayıs akşamı Türkiye`de ilk kez İş Sanat`ta konser verecek.

Çarpıcı ve düşsel şarkılarıyla sesinde melankoliyi derinden hissettiren Asa, Nijerya köklerini ve Paris ‘te büyürken babasının plaklarından dinlediği Aretha Franklin ve Marvin Gaye gibi soul devlerinin ruhunu kendi yazdığı şarkılara veriyor. Asa soul ve folk tarzını buluşturan özgün tarzıyla 7 Mayıs’ta Türkiye’de ilk kez İş Sanat’a konuk olacak.

* * *

İlk albümü “Asa (Asha)” ile 2008’de Fransa’da “Constantin Ödülü” sahibi olan Asa, ikinci stüdyo albümü “Beautiful Imperfections” ile 2010 yılında çıkışını sürdürürken, kısa bir süre içinde “Dünya Müziği” yıldızları arasında parlamış.

Müzikal ortaklığına Will Young ve Lilly Allen gibi isimlerle çalışan Blair MacKichan’i de dahil eden Asa son albümü “Bed of Stone” ile özgün tarzını zirveye taşıyor.

Asa Hakkında

Ona şöhret getiren şarkılarındaki melodik zarafetini özellikle 2014 çıkışlı son albümü “Bed of Stone” ile zirveye taşıyan ve duygusundan çok daha fazlasını ortaya koyduğu şarkılarıyla “Dünya Müziği” yıldızları arasında parlayan Nijerya asıllı Fransız şarkıcı, şarkı yazarı Bukola Elemide, ya da bilinen adıyla Asa, 1982 doğumlu genç bir şarkıcı. Küçük yaşlarda ailesinden sıklıkla yoksun kalan Asa, bir şekilde evini geçindirmek zorunda kaldığı için şarkı söylemeye başlamış. Aslında şarkılarının kendi hayatının hikayelerinden yola çıktığını şarkıcı da söyleşilerinde itiraf ediyor. 2012 yılında büyük bir turneye çıktıktan sonra yepyeni şarkılarında da yine güçlü bir şarkı yazarı olduğunu kanıtlayan Asa, 2004 yılında menajeri ve arkadaşı Janet ile tanışmış. Yine Janet‘ın tanıştırdığı Cobhams Emmanuel Asuquo’nun sanatçının prodüktörü olmasıyla birlikte kariyerinde önemi bir dönüm.

Haber: Cenk Erdem

Cazkolik.com / 01 Mayıs 2015

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.