Bahçeşehir Üniversitesi Caz Okulu 2015 Güz Gönemi kayıtları erken kayıt günleri başladı.

Bahçeşehir Üniversitesi Caz Okulu 2015 Güz Gönemi kayıtları erken kayıt günleri başladı.

2013 yılı başında Bahçeşehir Üniversitesi`nin bir Caz Okulu sertifika projesi olduğu caz dünyasına haber olmuş ve heyecan yaratmıştı. Şimdi geriye bakınca aradan yaklaşık iki yılın ardından Caz Okulu üstüste geçirdiği başarılı eğitim dönemlerinin ardından giderek kurumsallaşan yapısıyla caz eğitimi bakımından çok önemli bir açığı kapatma konusunda gerçekten özverili bir işlevi sürdürüyor. İlk eğitim dönemi sonunda verilen big band konserini hatırlıyoruz da hakikaten harika anlara tanık olmuştuk. Hem ülkemizin önemli ve iyi caz müzisyenlerini eğitimci olarak kadrosunda barındıran, hem de yıllık iki dönem halinde yoğun ve kompakt bir eğitim sürecini sürdüren Caz Okulu 2015 güz dönemi öğrenci alımı erken dönem kayıtları başladı haberini kısa bir süre önce duyurdu.

* * *

Caz Okulu eğitim programları şiarını "caz müziğini geniş kitlelerle buluşturmak ve ülkemiz caz birikimini dünyayla buluşturmak olarak" özetlerken bu süreci BAU`da yaşatmanın mutluluğunu da gelecek yıllara taşımaya hazırlanıyor.

2015 Güz Dönemi kayıtları başlayan Caz Okulu`nda hangi sertifika dersleri veriliyor?

Caz tarihinden enstrüman derslerine kadar farklı kategorilerde oluşturulan eğitimler aşağıdaki aşlıklardan oluşuyor;

- Caz Tarihi içinde Caz Stilleri ve Analizi
- Caz Teori
- Doğaçlama
- Caz Aranjman
- Sibel Köse Vokal Atölyesi
- Ensemble veya Ritmik Çalışma
- Karşılaştırmalı Türk Müziği Nazariyatı
- Piyano ve Klavye Armonisi
- Özel Enstrüman Dersi
- Şarkı Yazma Dersi

Türkiye`nin seçkin müzisyenlerinden oluşan eğitmen kadrosundan oluşan bir akademik kadro

Başta Baki Duyarlar olmak üzere Şevket Akıncı, Güç Başar Gülle, Şenova Ülker, Tamer Temel, Cengiz Baysal, Ferit Odman, Sibel Köse, Uraz Kıvaner, Başak Yavuz, Kağan Yıldız, Bulut Gülen, Dave Allen ve Yeşim Pekiner`den oluşan eğitmen kadrosu öğrencileri sıkı bir eğitim programından geçiriyor.

* * *

Bahçeşehir Üniversitesi Caz Okulu Sertifika Programı`nın başladığı ilk günleri Cazkolik olarak iyi hatırlıyoruz. İlk açılışın haberini yapmış ve cazseverler tarafndan haber yoğun ilgi görmüştü, ayrıca Radyo Cazkolik`te sevgili Tunçel Gülsoy sevgili Yeşim Pekiner ve ilk dönem eğitmenlerinden Sibel Köse`yi stüdyosunda ağırladığı program binlerce kez dinlenmiş (halen dinlenmeye devam eden programı dinlemediyseniz lütfen satıra tıklayın) ve "Caz Okulu" heyecan verici bir haber olarak caz dünyasında büyük etki yaratmıştı. Aynı okul eğitim dönem programlarının giderek daha yoğun ve kalıcı hale dönmesi konservatuvar harici eğitim anlamında ülkemizdeki en önemli seçeneği oluşturuyor.

* * *

2015 Güz Dönemi Eğitim Programı`na katılmak için isterseniz bauart@bahcesehir.edu.tr adresine mail atın, ister 0 212 381 5497 & 0 533 259 2126 numaralı telefonları arayın.

Cazkolik.com / 07 Mayıs 2015, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.