Gitar ustaları geliyor

Gitar ustaları geliyor

Gitar festivali ile ilgili haberi yazmak için klavyenin başına geçtiğimizde aklımızda çevirip durduğumuz istikrar kelimesini nasıl olur da haberin başında vurgulu ve uygun şekilde kullanırız diye düşünürken haberle ilgili gönderilen bültenin ilk cümlesi imdadımıza yetişti. Aynen şöyle diyordu; "Gitar Festivali’ni gelenekselleştirmek üzere dünyaca ünlü dev gitaristlerle sağlam adımlar atan Cemal Reşit Rey’de, 2. Gitar Festivali 21 Mayıs’ta start alıyor." İşte, anahtar kelime bu cümlede de gizli; istikrar.

 

Siz eğer bir işi doğru ve hakkıyla yapma konusunda istikrarlı bir ısrarı sürdürürseniz eğer kısa süre içinde izleyiciden bunun ödülünü alırsınız. Cemal Reşit Rey salonunun gitar festivali konusunda yakaladığı bu istikrar çok zaman geçmeden hem dünyaca ünlü gitar ustalarını izlememizi sağlamayı başardı hem de kendi izleyicisini oluşturdu.

 

 

Klasik gitarın usta isimleri geliyor

 

 

21 ve 24 Mayıs tarihleri arasında dört gün sürecek festivalde daha önce olduğu gibi Klasik Gitar Yarışması ve usta isimlerle Masterclass çalışmaları da gerçekleşiyor. İstanbul’da dört gün boyunca Canizares, David Russell, Sharon Isbin gibi ustalar sahne alcaklar. Bu bahar da 2. Gitar Festivali 21 Mayıs akşamı Latin gitarının ünlü ismi Ricardo Moyano’yu konuk ederken, Grammy ödüllü ünlü gitarist David Russell’ın konseri 22 Mayıs akşamı gerçekleşecek.

 

CRR ayrıca Russell ile festivalin son günü Masterclass sürprizi de yapıyor. Festivalin usta sürprizlerinden Canizares ise 23 Mayıs akşamı, kısa bir süre önce kaybettiğimiz Paco De Lucia’yı da eserleriyle sahneye taşıyor olacak. Paco De Lucia ile 10 yılı aşkın bir süre birlikte çalışan sanatçı, 23 Mayıs’ta, `Canizares Flamenco Quartet Plays Falla` projesi ile 2. Gitar Festivali’nde, kaçmaz.

 

İstanbul’un usta gitar sanatçılarıyla şenleneceği müzik dolu festivalin arkasında yine Cemal Reşit Rey Genel Sanat Yönetmeni Ozan Binici var. Laf aramızda, Ozan beyin, bu aralar saçları da tıpkı Grammy ödüllü bir gitarist gibi. Festivalin kapanışını ise 24 Mayıs akşamı, daha önce Beyaz Saray’da Obama ve eşi için konser veren, Sharon Isbin yapıyor. Sharon Isbin sahneyi Kağan Korad ile paylaşıyor olacak.

 

Cenk Erdem

 

Cazkolik.com / 16 Mayıs 2015, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cenk Erdem

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.