25. Akbank Caz Festivali Özel: Serinleten caz haberleri: Festival konserleri tek tek açıklanıyor.

<span style="color: rgb(183, 33, 38);">25. Akbank Caz Festivali Özel:</span> Serinleten caz haberleri: Festival konserleri tek tek açıklanıyor.

Bu yıl 21 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında 25. kez cazseverlerle buluşacak Akbank Caz Festival`ine dair ilk haberler gelmeye başladı. İlk festivalden bugüne sayısız takipçisyle giderek yükselen grafiğe sahip festival, 25. yılında da birbirinden özel isimlere ve performanslara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 25. Akbank Caz Festivali’nin bu seneki yıldız isimleri arasında yer alacak Manu Katché, Bill Frisell, John Scofield & Joe Lovano’nun biletleri 25 Haziran 2015, Perşembe günü Biletix’de satışa sunulacak.

* * *

Organizasyonu Pozitif Live tarafından gerçekleştirilen 25. Akbank Caz Festivali’nin yıldızlarından biri olacak Manu Katché, 22 Ekim 2015, Perşembe günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahne alacak. Fildişi sahillerinden gelen, aile köklerinin kendisine kazandırdığı ritim yeteneğini akademik eğitimiyle birleştiren Manu Katché, Afrika ritimleri ile klasik davulu birleştirerek yarattığı özgün tarzıyla dünyanın sayılı davulcuları arasında gösteriliyor. Sanatçıya konserinde Norveçli kadın kontrbasçı Ellen Andrea Wang eşlik edecek.

Bill Frisell üç yıl aradan sonra yeniden İstanbul`a gelecek...

25. Akbank Caz Festivali’nin bir diğer konuğu ise caz tarihine adını yazdırmış, Grammy ödüllü efsane gitarist Bill Frisell. Üretkenliğiyle hayranlarını her zaman şaşırtan, sadece kendine ait otuzu aşkın albümü bulunan Frisell, 23 Ekim 2015, Cuma günü Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde festival tutkunları için unutulmaz bir konsere imza atacak.

Yirmi yıl aranın ardından yeniden biraradalar...

20 yıl aradan sonra tekrar bir araya geldiklerinde caz dünyasında büyük heyecan yaratan John Scofield & Joe Lovano, bu kez 25. Akbank Caz Festivali için aynı sahneyi paylaşacak.

* * *

Gitar virtüözü olmanın yanısıra çağdaş cazın en önemli bestecilerinden John Scofield ve Berklee Müzik Akademisi`nde kürsü başkanlığını yapan, Grammy ödüllü tenor saksafoncu Joe Lovano’nun 25. Akbank Caz Festivali kapsamında 25 Ekim 2015, Pazar günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda vereceği performansı sakın kaçırmayın.

Festivalde sıradışı iki konser...

25. Akbank Caz Festivali`ne ilişkin ilk gelen konser haberlerinin ardından festival yönetimi yeni konserlere ilişkin duyuruları da yazın serinleten haberleri olarak ulaştırmaya devam ediyor. Festivalin bu yılki sürprizleri arasında elektronik müziğin en önemli temsilcilerinden Squarepusher ve caz ile klasik müziği biraraya getiren Kuzey Avrupa müziğinin önemli temsilcilerinden Norveçli sanatçı Susanne Sundfør yer alıyor.

Ünlü bas gitarcı Tom Jenkinson’ın fusion jazz ve drum `n` bass’ı birleştirerek yarattığı bestelerle en katı cazseverlerin bile elektronik müziğe olan bakışını değiştiren sıradışı projesi Squarepusher, 29 Ekim Perşembe günü Babylon sahnesinde hayranlarıyla buluşacak. Squarepusher, son albümü Damogen Furies’in dünya turnesi kapsamında düzenleyeceği konser ile müziğin sadece bugününü değil, geleceğini de dinleyenlerin beğenisine sunacak.

İskandinav sanatının kendine has ruhunun müzikteki en belirgin temsilcilerinden Susanne Sundfør, altıncı albümü Ten Love Songs’ın dünya turnesi kapsamında, 31 Ekim Cumartesi günü Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahne alacak. Günümüzün en popüler elektro-pop sanatçılarından biri olan Susanne Sundfør, melankolik besteleriyle festivale renk katacak. Squarepusher ve Susanne Sundfør konser biletleri 27 Temmuz Pazartesi günü Biletix’te satışa sunuldu.

Cazkolik.com / 17 Haziran 2015, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.