22. İstanbul Caz Festivali`nde bu yaz "Parklarda Caz" İstanbul`un denizle sevişen en güzel parkında.

<span style="color: rgb(183, 33, 38);">22. İstanbul Caz Festivali</span>`nde bu yaz "Parklarda Caz" İstanbul`un denizle sevişen en güzel parkında.

İstanbul Caz Festivali`nin bu yıl Kadıköy yakasıyla ilgili planları çok ilgi gören bir önceki haberimizdeki gibi sadece "Gece Gezmesi" ile sınırlı değil. Bu satırların yazarı olarak bu sene şahsen en az "Gece Gezmesi" kadar önemli ve ses getirecek bir diğer proje "Parklarda Caz" olacak. Geçen sene Maçka parkında gerçekleşen "Parklarda Caz" gerçekten çok hoş bir gün yaşatmıştı ki Maçka parkı nisbeten küçük ve inişli-yokuşlu, sınırlı bir yeşil alan, oysa, festival bu yıl "Parklarda Caz"ı İstanbul`un belki de en güzel ama bir o kadar da bâkir, sanki sadece Kadıköylüler için gizli-saklı kalmış bir yeri olan Fenerbahçe Parkı`nda gerçekleştirecek ve tüm konserler ücretsiz.

* * *

Festival bu sene sosyal medyada `caz ışığı` temasını kullanıyor, ışık kelimesinin günün yirmi dört saatinde bu kadar yakıştığı başka neresi var? Denizle çevrelenen, yıllar içinde inanılmaz güzelleşen ve büyüyen ağaçlarıyla Fenerbahçı Parkı sanki niye şimdiye kadar niye akıl etmediniz der gibi bakıyordur emin olun.

* * *

"Parklarda Caz" temasıyla Fenerbahçe Parkı buluşmasını heyecanlı bir girişle anlatmaya çalıştıktan sonra 4 Temmuz akşamı saat 18:00`de başlayacak etkinliklerin müzik kısmına gelmemiz şart, anlatacak çok şey var…


Fenerbahçe Parkı`nda hangi caz gruplarını

izleyeceğiz?


The Soul Rebels Brass Band herkesi ayağa kaldırmaya geliyor...

Yurtiçi ve yurtdışından hayli renkli, canlı ve dinamik müzik gruplarını izleme imkanı bulacağımız "Parklarda Caz"da funk, soul ve cazın en renkli topluluklarından, tam bir New Orleans modern swing bandosu The Soul Rebels Brass Band müzikseverlere inanılmaz dakikalar yaşatacak emin olun. Aşağıya videosunu aldığımız topluluğun Annie Lennox`ın çok sevilen parçası "Sweet Dreams" için yaptığı cover`ı çalacaklarını bilmek bile o gece ortamın neşesini anlatmaya yetecektir. Eğer onlar çalmazlarsa hep bir ağızdan istemeyi unutmayın…


Gettysburg College Jazz Ensemble gecenin coşkusunu artırmaya geliyor...

"Parklarda Caz"ın bir diğer yurtdışı konuğu Gettysburg College Jazz Ensemble şimdiye kadar nerdeyse çalmadığı köklü caz festivali yok. Bir üniversite grubu olan topluluk geçen yıl 25. yılını kutladığı bir konser verdi. Bu konser kapalı salon konseri olmasına rağmen gençlik müzisyenlerin canlılığını anlatıyor bu müziği daha sivil ve rahat olarak Fenerbahçe Parkı`nda düşünün bir de...


"Genç Caz"ın başarılı grupları ve müzisyenlerini de bu yıl Fenerbahçe Parkı`nda izleyeceğiz…

Festivalin "Genç Caz" yarışması bu yıl cazseverlere müthiş bir final yaşattı. Konser verme hakkını kazanan her grup günün kazananıydı. Bu konuda aslında ayrı ve özel bir haber yapacağız ama "Parklarda Caz" kapsamında yer alacak finalistler; Can Koçlar Quartet, Eren Akgün Septet, The Cold Vibes, The Roots of Jazz ve Vocca Acapella her övgüyü hakeden performanslara imza attılar. Bu topluluklarda yeralan arkadaşlarımızı zaten bundan sonra sık sık duyacaksınız eminiz.

* * *

Yani, diyoruz ki, bu sene festival Kadıköy`de iki harika güne ve organizasyona imza atacak. "Parklarda Caz" ile 4 Temmuz ve ardından 8 Temmuz akşamı "Caz Gezmesi" inanın tatildeyseniz dahi birer günlüğüne geri gelmenize değecek kadar güzel bir gece yaşamanızı sağlayacak.

* * *

Haberimizi bir önceki "Gece Gezmesi" haberinin sonundaki gibi bitirmek istiyoruz ve diyoruz ki; Tüm Kadıköy`lülerin, Cadde`lilerin, Erenköy`lülerin, Göztepe`lilerin, Bostancı`lıların, Caddebostan`lıların, Suadiye`lilerin şimdiden 4 Temmuz gecesini "Parklarda Caz"a ayırarak kendilerine iyilik yapmalarını önemle hatırlatıyoruz.

Cazkolik.com / 25 Haziran 2015, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.