Müziğini ülke dışında en çok seslendiren isimlerden Selen Gülün geçtiğimiz günlerde Tokyo`da konserler verdi.

Müziğini ülke dışında en çok seslendiren isimlerden Selen Gülün geçtiğimiz günlerde Tokyo`da konserler verdi.

Türkiye`de yaşayıp ve çalışıp da yurtdışında en çok konser veren caz müzisyenimiz kim diye sorsanız size rahatlıkla başta gelen isimler arasında Selen Gülün`ün geldiğini söyleyebiliriz. Cazkolik arşivine girin, bir araştırın bu konuda karşınıza son yıllara ait en az bir kaç haber çıkacaktır. Daha yakın sayılabilecek zamanlarda Amerika`da, İtalya`da, Avusturya`da ve daha bir dolu yerde konser verdiğini yakından biliyoruz.

Selen Gülün Japonya`da konserler verdi ve imza günü düzenledi.

Besteci, piyanist, vokalist Selen Gülün Tokyo’da verdiği iki konserle eserlerinin çalındığı ülkeler listesine Japonya’yı da ekledi. Daha önce Avusturya, Almanya, Hollanda, Ingiltere, Isveç, Danimarka, Finlandiya, Italya, Fransa, ABD, Brezilya, Pakistan, Litvanya ve Rusya’da konser veren, eserleri seslendirilen Selen Gülün, Japonya’ya müziğini kendisi götürmeyi seçti. Sanatçının "Answers" adlı albümü birkaç senedir Japonya’da, aralarında Disk Union ve HMV’nin de yer aldığı müzik mağazalarında satılmakta olan Gülün, Tokyo’da menajeri Engin Yenidünya`nın 26 ve 30 Haziran günlerinde düzenlemiş olduğu iki konser verdi ve bir imza günü gerçekleştirdi.

* * *

26 Haziran’da Tokyo’nun önemli canlı müzik mekanlarından Electrik Jinja’da Gülün’ün "Başka", "Answers", Selen Gülün Trio olarak "Sürprizler" ve "Just About Jazz, Live" albümlerinden parçaların yanısıra henüz yayınlanmamış parçalarının da çalındığı Selen Gülün Trio konserinde klüp tamamen doluydu. Bu konserde Gülün’e Japonya’nın önemli caz müzisyenlerinden Yoshihito “P” Koizumi (elektrik bas) ve Akira Nakamura (davul) eşlik etti.

* * *

Selen Gülün, 30 Haziran’da ayrıca Tokyo’nun Shinjuku semtinde bulunan Disk Union’ın caz binasında bir imza gününe konuk oldu. Gülün, "Answers" ve "Başka" albümlerini imzaladığı etkinlikte bir de solo konser verdi. Gülün’ün "Answers" albümü, Disk Union’ın Tokyo caz listesinde Ekim 2014’te 6 numaraya yükselmişti. 1975’te açılan Disk Union, Shinjuku’daki merkez binası ve Tokyo, Kanagawa, Chiba ve Saitama bölgelerindeki 38 şubesiyle Japonya’nın en köklü ve önemli müzik mağazalarının başında geliyor.

Cazkolik.com / 05 Temmuz 2015, Pazar

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.