Bobby McFerrin`in tam 90 dakika süren Stocholm konserinde sahnede Mehmet İkiz`de vardı.

Bobby McFerrin`in tam 90 dakika süren Stocholm konserinde sahnede Mehmet İkiz`de vardı.

Bobby McFerrin son yıllarda konserlerinde en sık yaptığı estrümanistlerle karşılıklı doğaçlamaya girmek. Bazen bu doğaçlamalar öyle uzun sürüyor ki, tıpkı Türk asıllı İsveçli caz davulcusu Robert Mehmet İkiz`in de davul ve vurmalılarla sahnede olduğu Stockholm konseri Ferrin`inle basçı Lars Danielsson, flüt ve saksofonda Magnus Lindgren ve Mehmet İkiz`in konseri tam 90 dakikalık süresiyle iizleyenlere hayli güzel konser anları yaşattı.

Her konserin hem sahnedeki sanatçıları hem izleyenleri bakımından ayrı ve eşsiz bir deneyim olduğu böyesi performanslar sahnede o an gelişen doğaçlamalar olması nedeniyle ancak kaydedilirse başka insanlara ulaşabilir ancak, yoksa, sadece o gece konser salonunda izleyenlerin şahit olduğu tekil ve anlık bir gece olarak kalır. Ne bir daha aynısı olur ne de benzeri...

Şanslıyız ki sevgili Mehmet`in de sahnede olduğu konser kaydedilmiş bir performans. Aşağıda izleyeceğiniz video konserin üç dakikalık bir çeşit özeti, konserin tamamını izlemek isterseniz eğer bu linke (http://konserthusetplay.se/#kcjKPIqYaixJ_bFFnG7Xtg) tıklamanız yeterli.

Cazkolik.com / 21 Temmuz 2015, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.